Business & Finance Παρασκευή 26/01/2024, 22:00
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Οι επενδυτές δεν βλέπουν πλέον «κατώτατο όριο» για τη μετοχή της

Tesla: Οι επενδυτές δεν βλέπουν πλέον «κατώτατο όριο» για τη μετοχή της

Οι επενδυτές της Tesla είχαν καιρό να δουν τόσο άσχημες επιδόσεις. 

Οι μετοχές του κολοσσού ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ υποχώρησαν 26% αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα να εξαλειφθούν από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας 205 δισ. δολάρια. Οι μετοχές τους έκλεισαν χαμηλότερα για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, στο μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2016. Τότε, η Tesla δεν είχε καν λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο μαζικής αγοράς, το Model 3.

«Δεν υπάρχει κατώτατο όριο στη μετοχή της βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Adam Sarhan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. «Οι επενδυτές ξύνουν το κεφάλι τους. Εάν η Tesla μειώνει τις προβλέψεις της και δεν είναι ανοδική βραχυπρόθεσμα, γιατί οι επενδυτές να είναι ανοδικοί;».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το selloff. Η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποιεί για πτώση της ζήτησης για ηλεκτροκίνητα. Η Hertz Global Holding, η εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, αποσύρθηκε από τα σχέδια επέκτασης του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της και η Ford Motor βλέπει μια πιο αδύναμη αγορά για αυτά.

Στο μεταξύ, η Tesla προχώρησε σε πολλαπλές μειώσεις τιμών, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη μείωση των περιθωρίων κέρδους. Στη συνέχεια, όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου την Τετάρτη, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι αναμένει «αξιοσημείωτα χαμηλότερο» ρυθμό το 2024, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Έκτοτε, τουλάχιστον δύο αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τη μετοχή της, ενώ αρκετοί έχουν μειώσει τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή. Ο μέσος στόχος τιμών για την Tesla έχει μειωθεί σχεδόν κατά 8% από το κλείσιμο της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, και τώρα βρίσκεται στα 220,34 δολάρια. Οι μετοχές διαπραγματεύονται περίπου στα 185 δολάρια.

Επίσης, ο επί μακρόν ο αναλυτής της Tesla Daniel Ives της Wedbush, που είναι συνήθως θετικά διακείμενος, αφαίρεσε τη μετοχή από τη «λίστα καλύτερων ιδεών» του, λέγοντας ότι η έλλειψη λεπτομερειών για τις μειώσεις των τιμών, τις προοπτικές και τη ζήτηση είναι «ένα πικρό χάπι για τους ταύρους». 

Η απότομη πτώση «σε λιγότερο από ένα μήνα την οδήγησε στο είδος του επιπέδου υπερπώλησης που έχει ξεπεραστεί μόνο μία φορά από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο», έγραψε σε σημείωμα την Παρασκευή ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co. «Αυτή η μετοχή μπορεί να πρέπει να υποχωρήσει περαιτέρω πριν φτάσει στο απόλυτο κατώτατο σημείο της, αλλά οι πιθανότητες ότι θα δει μια ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα γίνονται αρκετά υψηλές».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Πρόβλημα οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων για τους ανταγωνιστές 

Τα Tesla τρακάρουν συχνότερα από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

Ο Elon Musk θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στην Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News