Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 21:02
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Έχει περιθώρια ανόδου η καλύτερη τεχνολογική μετοχή της Ευρώπης

Goldman Sachs: Έχει περιθώρια ανόδου η καλύτερη τεχνολογική μετοχή της Ευρώπης

Η πρώτη σε επιδόσεις πέρυσι ευρωπαϊκή μετοχή τεχνολογίας, η BE Semiconductor Industries NV, έχει περιθώρια για περισσότερα κέρδη το 2024, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs Group, που προβλέπουν ισχυρή ζήτηση για τον προηγμένο εξοπλισμό τσιπ της εταιρείας.

Τα υβριδικά εργαλεία της ολλανδικής εταιρείας – μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση τσιπ και τη βελτίωση της απόδοσής τους – έχουν πρόσφατα περάσει πέρα από την αρχική υιοθέτηση στη φάση επέκτασης χωρητικότητας. Αυτό θέτει τις βάσεις για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή τσιπ μεγάλου όγκου, ανέφεραν αναλυτές με επικεφαλής τον Alexander Duval.

Ο Duval συνιστά στους πελάτες να αγοράσουν τη μετοχή, προβλέποντας ότι θα αυξηθεί έως και τα 165 ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, κέρδος 25% από τα τρέχοντα επίπεδα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για πτώση 4% κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο στόχος της τιμής μετοχής της Goldman είναι ο υψηλότερος μεταξύ των αναλυτών της Wall Street που παρακολουθεί το Bloomberg.

Η BE Semiconductor ήταν από τις εταιρείες που ωφελήθηκε τα μέγιστα από τη στροφή των επενδυτών προς την τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας άνοδο άνω του 140% το 2023. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως και 4,3% την Τετάρτη, η μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο.

Η τοποθέτηση του Duval έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη άλλων αναλυτών που εμφανίζονται πιο προσεκτικοί απέναντι στη μετοχή. Η Deutsche Bank, για παράδειγμα, υποβάθμισε την τιμή στόχο την περασμένη εβδομάδα, με την άποψη ότι οι επενδυτές «μπορεί να παρασυρθούν λίγο» από την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο εξοπλισμού τσιπ.

Η Goldman εκτιμά ότι ενώ οι κατασκευαστές τσιπ είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την κατανομή κεφαλαίων σε ακριβό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας σε περίοδο ύφεσης του κλάδου, η υιοθέτηση της υβριδικής σύνδεσης θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει ανοσία σε αυτή την τάση.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella είναι «αισιόδοξος» για το μέλλον της ΑΙ

Ο Αλτμαν συνδέει το μέλλον της ΑΙ με την πυρηνική σύντηξη

ΔΝΤ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News