Business & Finance Σάββατο 13/01/2024, 14:06
ΑΓΟΡΕΣ

Η Microsoft αποκαθήλωσε την Apple – Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Η Microsoft αποκαθήλωσε την Apple – Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Η Microsoft είναι η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, καθώς ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της Apple στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Οι μετοχές της Microsoft ενισχύθηκαν κατά τουλάχιστον 3% αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,89 τρισ. δολάρια. Στο ίδιο διάστημα, η μετοχή της Apple υποχώρησε περισσότερο από 3%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να διολισθήσει στα 2,87 τρισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft είχε πάρει προσωρινά την «πρωτιά» και την Πέμπτη.

Υπάρχει περιορισμένος χώρος για άνοδο τα επόμενα χρόνια, σχολίασε σχετικά ο James Cordwell, αναλυτής της Redburn Atlantic Equities, αναφερόμενος στην ανάπτυξη στον τομέα του iPhone. Ο ίδιος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή από buy σε neutral και προέβλεψε ότι οι επιδόσεις της Apple το τρέχον τρίμηνο θα είναι χαμηλές.

Στο μεταξύ, η Microsoft πήρε νέα ψήφο εμπιστοσύνης αυτή την εβδομάδα, μετά από συζητήσεις με developers σχετικά με προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο σχετικής διοργάνωσης στο Σαν Φρανσίσκο. 

Σημειώνεται ότι επί τουλάχιστον έναν χρόνο, η Apple βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου ως η πολυτιμότερη εταιρεία. Στο διάστημα αυτό την προσπέρασαν μερικές φορές για σύντομο χρονικό διάστημα η Microsoft και η Saudi Aramco.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η χρονιά της Apple: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία 4 τρισ. στον κόσμο;

Κομισιόν: Ερευνα για την επένδυση της Microsoft στην OpenAI

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News