Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 20:58
ΑΓΟΡΕΣ

Pimco: Κέρδη αντίστοιχα με αυτά των μετοχών και για τα ομόλογα το 2024

Pimco: Κέρδη αντίστοιχα με αυτά των μετοχών και για τα ομόλογα το 2024

Οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων θα μπορούσαν να επιτύχουν αποδόσεις αντίστοιχες με αυτές των μετοχών το 2024 παρά την απότομη πτώση των αποδόσεων από τα υψηλά του 2023, σύμφωνα με την Pimco. 

Oι τελευταίες προβλέψεις της Pimco που εστιάζουν στους επόμενους έξι έως 12 μήνες, κάνουν λόγο για διατήρηση των πρόσφατων κερδών στην αγορά κρατικών ομολόγων, χωρίς ωστόσο να συνεχιστούν σε βαθμό που να θεωρείται εγγυημένη η περαιτέρω έκθεση των επενδυτών, όπως είχε συστήσει τον Οκτώβριο. 

Ο οικονομολόγος Tiffany Wilding και επικεφαλής επενδύσεων στην αγορά σταθερού εισοδήματος Andrew Balls εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός και οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη είναι «πιο συμμετρικοί» και αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις διεθνώς θα κινηθούν εντός του αναμενόμενου πλαισίου διακύμανσης. 

Η Pimco προβλέπει επιβράδυνση κοντά σε στασιμότητα ή μία ήπια ύφεση για φέτος, με τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Αυστραλία, τη Βρετανία και την Ευρωζώνη, των οποίων οι οικονονομίες είναι περισσότερο ευαίσθητες στα επιτόκια. 

«Εάν παραμείνουν οι σημερινές οικονομικές συνθήκες, τα ομόλογα έχουν τη δυναμική να παρουσιάσουν αποδόσεις αντίστοιχες με αυτές των μετοχών. Σε περίπτωση ύφεσης, τα ομόλογα θα πρέπει να υπεραποδώσουν έναντι των μετοχών και εάν ο πληθωρισμός επανεμφανιστεί, τότε οι υψηλές αποδόσεις θα μπορέσουν να προσφέρουν πιθανό μαξιλάρι για τα ομόλογα», επισημαίνεται στην έκθεση. 

Η Pimco περιμένει ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έως τα μέσα του έτους και ενδεχομένως να επιστρέψει στα προ του 2020 επίπεδα. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διακηρύξει την όποια νίκη κατά του πληθωρισμού. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News