Business & Finance Πέμπτη 14/12/2023, 15:35
ΑΓΟΡΕΣ

EBRD: Με 15 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της Ideal

EBRD: Με 15 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της Ideal

Με επένδυση 15 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο κοινό ομολογιακό δάνειο της IDEAL Holdings ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από το ομόλογο θα διοχετευθούν προς την αναχρηματοδότηση δανείου, που χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά δραστηριοτήτων στον τομέα των εμπορικών κέντρων, την αποπληρωμή του υφιστάμενου χρέους και τη στήριξη μελλοντικών εξαγορών. Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της IDEAL εντάσσονται τα πολυκαταστήματα ATTICA, εκτός των δραστηριοτήτων της στον τομέα της πληροφορικής και τη μεταποίηση.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Ideal, στόχος της είναι να διαθέσει τις ομολογίες μέσω δημόσιας προσφοράς και να τις εισάγει προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της EBRD, η IDEAL Holdings δεσμεύτηκε να επενδύσει σε ΑΠΕ με χωρητικότητα τουλάχιστον 3 MWp, ώστε να καλύψει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών στον τομέα της μεταποίησης. Επίσης, η εταιρεία δεσμεύτηκε στην υπογραφή του UN Women’s Empowerment Principles για να κλείσει το χάσμα μεταξύ φύλων στις εταιρείες, στις οποίες επενδύει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ideal: Εκδίδει πενταετές ομόλογο έως 100 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News