Business & Finance Τετάρτη 29/11/2023, 11:27
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βλέπει τις 1.270 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βλέπει τις 1.270 μονάδες

Ανοδικά κινείται σήμερα η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο των θετικών ειδήσεων ειδήσεις που έρχονται από το roadshow του Λονδίνου, την ώρα που στις διεθνείς αγορές επανέρχεται η θετική πνοή με μοχλό τις νέες δηλώσεις που συνηγορούν στην άποψη ότι φτάσαμε στο τέλος της νομισματικής σύσφιγξης.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:20 καταγράφει άνοδο 0,35% και διαμορφώνεται στις 1.269,15 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 19,5 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,38% με τα πρόσημα μοιρασμένα, καθώς Alpha και Eurobank υποχωρούν κατά 0,5% και 0,2%, αντιστοίχως, ενώ με κέρδη διαπραγματεύονται Πειραιώς (0,69%) και ΕΤΕ (0,36%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ισχυρά κέρδη κινούνται οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Ελλάκτωρ, ενώ ακολουθούν οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Motor Oil 0,4% και ΔΕΗ. Αντιθέτως, ήπιες απώλειες καταγράφουν οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Quest.

Εξάλλου, οι τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένοι τίτλοι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της αγοράς και χθες, την ώρα που τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στο διήμερο roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο, όπου και συμμετείχαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς και άλλες 32 ελληνικές εισηγμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική πρωτεύουσα, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν πολύ ισχυρό και σημαντικά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Οπως σημειώνει η Depolas Investment Services, το εκτιμώμενο εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη το επόμενο διάστημα τοποθετείται μεταξύ των 1.320 και 1.180 μονάδων, με την αγορά να αναμένει και την Παρασκευή την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Εν τω μεταξύ, με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το θετικό κλείσιμο στη Wall Street στον απόηχο των δηλώσεων ενός από τα «γεράκια» της Fed.

Την Τρίτη, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Christopher Waller, δήλωσε ότι αυξάνεται η πεποίθησή του ότι η πολιτική είναι πλέον σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός. Ο Waller δήλωσε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδική κίνηση με φόντο τον πληθωρισμό

Wall Street: Επιστροφή σε άνοδο – Αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News