Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 14:27
ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Bear market rally η πρόσφατη άνοδος των αγορών

Morgan Stanley: Bear market rally η πρόσφατη άνοδος των αγορών

Η αξιοσημείωτη ανάκαμψη της αγοράς στη Wall Street – η οποία συμπαρέσυρε σε άνοδο και τις ευρωαγορές- την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να θεωρηθεί περισσότερο ως νέο bear market ράλι παρά σαν η αρχή μιας ανοδικής τάσης με διάρκεια, εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ο S&P 500 στη Wall Street σημείωσε άλμα 5,85% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα του έτους. Ωστόσο, οι αναλυτές αδυνατούν να ενθουσιαστούν και αποδίδουν την εκρηκτική άνοδο στη μείωση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Τόσο η τεχνική όσο και η θεμελιώδης στήριξη για τα κέρδη των μετοχών φαίνεται να λείπουν, με σημαντική επιδείνωση να παρατηρείται στις αναθεωρήσεις των εταιρικών κερδών και στα μακροοικονομικά δεδομένα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι απαιτείται μια ουσιαστική μεταβολή αυτών των παραγόντων προτού γίνουν πιο αισιόδοξοι για ένα ράλι της αγοράς στο τέλος του έτους σε επίπεδο δείκτη.

«Έως ότου οι παράγοντες αυτοί αντιστραφούν κατά τρόπο διαρκή, θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να ενθουσιαστούμε περισσότερο για ένα ράλι στο τέλος του έτους σε επίπεδο δείκτη. Αντ’ αυτού, διατηρούμε τη σύστασή μας για μια «αμυντικές» επενδύσεις», επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας. Ως εκ τούτου, συνιστούν ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο που συνδυάζει αναπτυξιακές επενδύσεις και επενδύσεις κυκλικής οικονομίας.

Οι αναλυτές επεσήμαναν επίσης ότι οι εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο έχουν υποστεί σημαντική μείωση από την αρχή της περιόδου κερδών. «Πιστεύουμε ότι είναι συνετό να αναπτύξουμε μια προσέγγιση stock-picking, καθώς ο κίνδυνος παραμένει αυξημένος για το σύνολο της αγοράς», καταλήγουν οι αναλυτές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: H καλύτερη εβδομάδα του έτους για τις μετοχές

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 3,4% στην εβδομάδα – Άλμα για το real estate

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News