Business & Finance Τετάρτη 25/10/2023, 14:01
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Υψηλότερα ο πήχυς για HelleniQ και Motor Oil – Buy

Eurobank Equities: Υψηλότερα ο πήχυς για HelleniQ και Motor Oil – Buy

 Σύσταση αγοράς δίνει για τις μετοχές των HelleniQ και Motor Oil η Eurobank Equities, ανεβάζοντας τις τιμές-στόχους στα 9,4 ευρώ (από 9,2 ευρώ) και στα 27,5 ευρώ (από 26,6 ευρώ) αντίστοιχα.  

Με δεδομένα τα τρέχοντα επίπεδα των μετοχών και εφόσον δεν σημειωθεί μια ύφεση στην Ευρώπη, οι αναλυτές θεωρούν ότι τα ρίσκα για τα ελληνικά διυλιστήρια είναι σταθμισμένα και συστήνουν στους επενδυτές να αυξάνουν επιλεκτικά τις θέσεις τους σε τυχόν διορθώσεις των μετοχών.

Όπως σημειώνει η Eurobank Equities, τα ελληνικά διυλιστήρια έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη λειτουργική ανθεκτικότητα το 2023, λόγω των επίμονα ισχυρών περιθωρίων στη διύλιση (έχουν μειωθεί λιγότερο από 10% από τις αρχές του έτους).

Παρότι οι συνθήκες της παραγωγικής δυναμικότητας δείχνουν πιο δύσκολες για το 2024, η ζήτηση δεν παρουσιάζει ενδείξεις μείωσης και άρα οι δύο εταιρείες αναμένεται να διατηρήσουν τα προσαρμοσμένα EBITDA ομίλου πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ το 2024, όταν τα περιθώρια της διύλισης θα ομαλοποιηθούν σε πιο διατηρήσιμα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Equities χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις και των δύο μετοχών ελκυστικές, αν και τονίζει ότι για να επιτευχθούν οι τιμές-στόχοι της θα πρέπει η Ευρωζώνη να αποφύγει την ύφεση του χρόνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News