Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με στήριγμα τα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με στήριγμα τα εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ειδικά από τις μεγάλες τεχνολογικές, καθώς και τις κινήσεις των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 20497 μονάδες ή 0,62% κλείνοντας στις 33.141,38 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,73% τερματίζοντας στις 4.247,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,93%.

Από τις μετοχές ξεχώρισε αυτή της Verizon που έκλεισε με άνοδο 9%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια 15 ετών καθώς τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Η Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί 2,8%. Καλύτερα των εκτιμήσεων και τα αποτελέσματα της Spotify, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί 10%. Alphabet και Microsoft ανακοινώνουν αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι Amazon και Meta. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της General Motors υποχώρησε 2,3% παρότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Ωστόσο, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές της για ολόκληρη την οικονομική της χρήση εξαιτίας του αυξημένου κόστους που συνδέεται από τις πρόσφατες απεργίες. 

Aναφορικά με τις μεγάλες τεχνολογικές, αναλυτές της Bahnsen Group αναφέρουν ότι ανεξαρτήτως των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους, εξακολουθούν να έχουν υπερβολικά υψηλές αποτιμήσεις οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα αποτελέσματα. Ακόμη και μετά την πτώση των τιμών μετοχών τους τους τελευταίους τρεις μήνες, οι μεγάλες τεχνολογικές εξακολουθούν να είναι υπερβολικά ακριβές, σημειώνουν οι αναλυτές. 

Περίπου 150 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Το 23% των εισηγμένων έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα και το 77% εξ αυτών έχουν επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Στην άνοδο της αγοράς συνέβαλε και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών μετά την εκτίναξή τους πάνω από το 5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Σήμερα, το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία κινήθηκε στο 4,82%. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News