Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή άνοδος στη Wall Street – Κοντά στο 5% οι αποδόσεις των ομολόγων

Οριακή άνοδος στη Wall Street – Κοντά στο 5% οι αποδόσεις των ομολόγων

Με ήπια κέρδη άνοιξαν οι αγορές στη Wall Street ενόψει του σχολιασμού από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Εν μέσω των εξελίξεων στο Μεσανατολικό και λόγω ανησυχιών για τη διάρκεια των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, οι ομολογιακές αποδόσεις συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Αφότου τα αμερικανικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν χθες τη συνεδρίαση με απώλειες άνω του 1%, η σημερινή εικόνα είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξη. Ειδικότερα, ο S&P 500 καταγράφει οριακά κέρδη 0,06%, ο Dow Jones 0,1% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 0,07% περίπου.

Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ενισχύθηκε περαιτέρω στο 4,983%, πλησιάζοντας το επίπεδο του 5% που είχε καταγραφεί τελευταία φορά το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το αμερικανικό υπουργείο εργασίας, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις εργασίας διαμορφώθηκαν κάτω των 200.000, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η οικονομία είναι ανθεκτική παρά το υψηλότατο κόστος δανεισμού. 

Σημειώνεται πως οι επενδυτές φαίνεται «χωνεύουν» παράλληλα τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι μετοχές της Tesla διολίσθησαν έως και κατά 5%, αφότου η εταιρεία δεν πέτυχε τις προβλέψεις για έσοδα και κέρδη το τρίτο τρίμηνο. Στο μεταξύ, οι μετοχές της Netflix εκτινάχθηκαν κατά τουλάχιστον 15%, καθώς οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. 

moneryeview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News