Business & Finance Τετάρτη 11/10/2023, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπαθεί για θεμελίωση του μομέντουμ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπαθεί για θεμελίωση του μομέντουμ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω οριακών μεταβολών των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά δείχνει να τείνει προς την επιλεκτική ενίσχυση των θέσεων στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανοδικής αντίδρασης, της μεγαλύτερης ημερήσιας ανόδου εδώ και πέντε μήνες, μετά από έξι εβδομάδα πτώσης που είχαν προσγειώσει το ΧΑ σε χαμηλά πενταμήνου. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.165,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,7% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,39%, ενώ μόνο η Πειραιώς καταγράφει ήπιες απώλειες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+3,38%), της ΕΥΔΑΠ (+2,00%), της Motor Oil (+1,87%) και των ΕΛΠΕ (+1,77%). Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,32%) και του ΟΤΕ (-0,21%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,93%) και του Πετρελαίου (+1,83%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-0,24%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,22%).

Εν τω μεταξύ, με μικρές μεταβολές άνοιξαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό άλμα, που αποτέλεσε την καλύτερη ημερήσια απόδοση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά σχεδόν 0,04% με τους επιμέρους δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα. Οι μετοχές Υγείας σημειώνουν κέρδη, ενώ των καταναλωτικών αγαθών υποχωρούν.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,74%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με άνοδο 0,06%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,01, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 0,2%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθεροποίηση μετά το άλμα

Bullish στροφή από την Deutsche Bank – Βλέπει ανάκαμψη των αγορών, αγοράζει μετοχές

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News