Business & Finance Τετάρτη 11/10/2023, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθεροποίηση μετά το άλμα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθεροποίηση μετά το άλμα

Με μικρές μεταβολές άνοιξαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό άλμα, που αποτέλεσε την καλύτερη ημερήσια απόδοση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά σχεδόν 0,17% στις 453,26 μονάδες με τους επιμέρους δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα. Οι μετοχές Υγείας σημειώνουν κέρδη, ενώ των καταναλωτικών αγαθών υποχωρούν.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 15.433 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,49% στις 7.125,3 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με άνοδο 0,23% στις 7.645 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 0,2%. 

Το επενδυτικό κλίμα αναπτερώθηκε παγκοσμίως μετά τις δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Fed, οι οποίοι υπαινίχθηκαν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσει την ανάγκη για νέα επιτοκιακή αύξηση.

Ο επικεφαλής της Fed Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων. Παράλληλα, ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις Ισραήλ.

Οι επενδυτές κατέφυγαν στις αρχές της εβδομάδας σε ασφαλή assets, όπως τον χρυσό, το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα, αλλά εν συνεχεία τα χρηματιστήρια κατάφεραν να ξεπεράσουν την αστάθεια. Αργότερα την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, όπου αναμένεται αύξηση 0,3% από τους οικονομολόγους, ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News