Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το Bitcoin – Πλησιάζει τα 30.000 δολάρια

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το Bitcoin – Πλησιάζει τα 30.000 δολάρια

Σε υψηλό έξι εβδομάδων αναρριχήθηκε σήμερα το Bitcoin, το οποίο κατά τα άλλα ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο το πρώτο τρίμηνο απωλειών του 2023, συμπαρασύροντας προς τα επάνω ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ενόψει της δίκης του Sam Bankman-Fried, του ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν, φέρνοντας το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα ένα βήμα πιο κοντά στην τιμή ορόσημο των 30.000 δολαρίων. Αυτή την ώρα, το Bitcoin καταγράφει άνοδο της τάξης του 4,5% στα 28.398 δολάρια. Σημειώνεται πως η δίκτη του Sam Bankman-Fried ξεκινά αύριο και θεωρείται η μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη του κλάδου των κρυπτονομισμάτων που έχει υπάρξει ποτέ. Ο ιδρυτής του FTX αντιμετωπίζει επτά βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων για απάτη πελατών και τραπεζών, καθώς και για πλαστογράφηση τίτλων στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου σχεδίου εξαπάτησης επενδυτών.

Άνοδο σημειώνουν και τα μικρότερα σε αξία κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum με κέρδη 2,66%, το Solana (2,87%), το Cardano (2,43%) και το Avalanche (0,50%). Ώθηση στην αγορά φαίνεται να δίνει και η προοπτική έγκρισης του αιτήματος της Blackrock για δημιουργία εφαρμογής spot Bitcoin ETF από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της αγοράς ανέρχεται αυτή την ώρα στο 1,12 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,86% σε σχέση με χθες. Οι συναλλαγές που διενεργήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο αποτιμώνται σε 36,78 δισ. δολάρια, με αύξηση 23,52%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες για το 2023 κλείνει τον Σεπτέμβριο το Bitcoin

Πριν δύο χρόνια το Bitcoin έγινε το επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ – Πέτυχε το πείραμα;

Επιτέλους «ψηφιακός χρυσός» το bitcoin – Μόνο επειδή οι επενδυτές το ξέχασαν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News