Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 20:58
ΑΓΟΡΕΣ

Εκροές 500 εκατ. δολ. σε 9 εβδομάδες βλέπει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Εκροές 500 εκατ. δολ. σε 9 εβδομάδες βλέπει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Παρά τις νίκες κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και τις νέες καταθέσεις Bitcoin ETF, οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια από προϊόντα κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εννέα εβδομάδες.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε εκροές συνολικού ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα selloff, σύμφωνα με νέα μελέτη της CoinShares. Το Bitcoin έχασε σχεδόν 45 εκατ. δολ. αποτελώντας το 85% των εκροών.

«Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε κάποια καλά νέα τους τελευταίους μήνες και αυτό δεν βοήθησε καθόλου το Bitcoin και άλλα να κάνουν ράλι», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος αγοράς της Miller Tabak + Co.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin είχε το πρώτα εβδομαδιαία κέρδη από τον Αύγουστο μετά από πτώση τεσσάρων εβδομάδων, κερδίζοντας περίπου 2%. Το εβδομαδιαίο κέρδος ήρθε καθώς το Bitcoin αποκατέστησε τη συσχέτισή του με τις μετοχές τεχνολογίας. Το Bitcoin αυξήθηκε έως και 3,7% τη Δευτέρα στα 27.419 δολάρια.

Tο Ethereum επίσης είδε εκροές συνολικού ύψους 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, παρά τα φαινομενικά ελκυστικά θεμελιώδη επενδυτικά στοιχεία και την υψηλή ζήτηση για την απόδοση του στοιχηματισμού του. Εναλλακτικά νομίσματα όπως το Binance και το Polygon είδαν μικρές εκροές συνολικού ύψους 300.000 δολαρίων το καθένα.

«Όταν οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που θα τους βοηθήσουν όσον αφορά την απόδοση τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες του έτους, δεν κοιτάζουν πλέον τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Maley.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News