Business & Finance Παρασκευή 23/06/2023, 21:45
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022

Το Bitcoin εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο έτους εν μέσω αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για ψηφιακό ενεργητικό παρά τις πολλές προκλήσεις για τον κλάδο.

Το bitcoin ξεπέρασε τα 31.013 δολάρια, που αποτελεί το υψηλο του 2023, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Η άνοδος έφερε το Bitcoin στα 31.410 δολάρια προτού περιορίσει τα κέρδη του. Το ψηφιακό νόμισμα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 90% από την αρχή του έτους, αν και εξακολουθεί να κινείται περισσότερο από 50% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων. Άλλα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν το παράδειγμά του, με το Ether να καταγράφει επίσης ράλι.

Πρόκειται για αξιοσημείωτη εξέλιξη – και ένδειξη ανθεκτικότητας – για μια αγορά που πολλοί θεωρούσαν ότι βρισκόταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης μετά από μια σειρά από απάτες υψηλού προφίλ και εταιρικές καταρρεύσεις.

«Η άνοδος του bitcoin διαδραματίζεται σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πληθωρισμό, κακοδιαχείριση νομισματικής πολιτικής, τραπεζικές κρίσεις, ανησυχία για κρατικά χρέη, ερωτηματικά σχετικά με τα αποθεματικά του δολαρίου, δήλωσε ο Strahinja Savic, επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης στην FRNT Financial. ο οποίος αποδίδει το ράλι σε όλους αυτούς τους παράγοντες.

Bitcoin Has Rallied This Year | But is still well below its 2021 highs
 
Bloomberg

Πιο πρόσφατα, ήταν η είδηση για την απόφαση της BlackRock να συστήσει ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο για bitcoin στις ΗΠΑ, που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα, με ορισμένους στην αγορά να ελπίζουν ότι ένα τέτοιο προϊόν – το οποίο επί του παρόντος δεν υπάρχει – θα λάβει έγκριση από ρυθμιστικές αρχές. Μια έγκριση – όποιες κι αν είναι οι πιθανότητες της – θα σήμαινε νίκη για τους λάτρεις που λαχταρούσαν για χρόνια ένα τέτοιο επενδυτικό προϊόν.

Επίσης, δημιουργήθηκε ένα νέο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από εταιρείες, όπως η Citadel Securities, η Fidelity Digital Assets και η Charles Schwab – που ονομάζεται EDX Markets. Επιπλέον, η JPMorgan Chase & Co επέκτεινε ένα από τα πιο υψηλού προφίλ projects για να φέρει την τεχνολογία blockchain στην παραδοσιακή τραπεζική, εισάγοντας πληρωμές σε ευρώ για εταιρικούς πελάτες χρησιμοποιώντας το JPM Coin της.

Πέραν όλων αυτών όμως, είναι γεγονός ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει βάλει στο στόχαστρο τον χώρο των κρυπτονομισμάτων μετά από τις πολυάριθμες περιπτώσεις απάτης του περασμένου έτους και καταρρεύσεων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της FTX και ορισμένων δανειστών. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε μαζική φυγή μικροεπενδυτές, οι οποίοι έχουν χάσει συλλογικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, ο όγκος συναλλαγών έχουν στερέψει. Το Μάιο, ο συνδυασμένος όγκος συναλλαγών spot και παραγώγων σε κεντρικά χρηματιστήρια μειώθηκε περισσότερο από 15% στα 2,4 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την CCData. Μόνο ο όγκος των spot συναλλαγών μειώθηκε σχεδόν 22% στα 495 δισ. δολάρια, σημειώνοντας τη χαμηλότερη μηνιαία ένδειξη από το Μάρτιο του 2019.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Σε ράλι τα cryptos: Ξανά πάνω από 30.000 δολάρια το bitcoin

Cryptos: Τα δύο χτυπήματα που «λύγισαν» την αγορά

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News