Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 12:49
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ράλι τα cryptos: Ξανά πάνω από 30.000 δολάρια το bitcoin

Σε ράλι τα cryptos: Ξανά πάνω από 30.000 δολάρια το bitcoin

Σε ξέφρενο ράλι έχει επιδοθεί από χθες η αγορά κρυπτονομισμάτων, ενόσω τα παραδοσιακά χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ βρίσκονται «στο κόκκινο» εξαιτίας σεναρίων για περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Αντιθέτως, στα κρυπτονομίσματα επικρατεί απόλυτη ευφορία λόγω των ενδείξεων για την έλευση ενός spot bitcoin ETF, η οποία και οδήγησε το bitcoin μετά από καιρό άνω των 30.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο, υπέβαλε αίτημα για τη δημιουργία εφαρμογής spot Bitcoin ET, η οποία ουσιαστικά θα παρακολουθεί την υποκείμενη αξία του κρυπτονομίσματος. Οι φαν των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι επενδυτές θα είχαν τη δυνατότητα να εκτεθούν στο bitcoin, για παράδειγμα αγοράζοντας διάφορα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν το ίδιο το token.

Το ενδιαφέρον που έδειξε η BlackRock, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη κάνει κάποια βήματα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έδωσε ώθηση στην αγορά. Η ώθηση αυτή ήταν ευπρόσδεκτη από την αγορά, καθώς το τελευταίο διάστημα η επενδυτική διάθεση ήταν τουλάχιστον υποτονική, μετά τις παρεμβάσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο της τάξης του 4,4%, φτάνοντας για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο μήνες το ορόσημο των 30.000 δολαρίων. Λίγο πριν τη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα φτάνει τα 30.159 δολάρια περίπου. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται παράλληλα και το Ethereum, με άνοδο 5,4% αυτή την ώρα, όπως και το Binance Coin (2%), το Solana (3%) και άλλα.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκε κατά 4,13% το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο όγκος των συναλλαγών αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 20% στο ίδιο διάστημα στα 58,32 δισ. δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα «περνούν μία κρίση αυτοπεποίθησης, αλλά τα πρόσφατα αιτήματα για spot bitcoin ETFs βοήθησαν στο να δοθεί ενέργεια στις αγορές κρυπτονομισμάτων», δήλωσε η Callie Cox, αναλύτρια επενδύσεων στο eToro, σύμφωνα με το CoinDesk.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Cryptos: Τα δύο χτυπήματα που «λύγισαν» την αγορά

Η Binance.US αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News