Business & Finance Πέμπτη 8/06/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα επιτόκια

Μικρές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν λόγω των εκτιμήσεων για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα επιτόκια

Μικρές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν λόγω των εκτιμήσεων για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,1% με τον κλάδο τεχνολογίας να υποχωρεί 1,3%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,04% στις 15.959,3 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει επίσης 0,02% στις 7.202,6 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρή πτώση 0,01% στις 7.626,2 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ σημειώνει κέρδη 0,18%, ενώ ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,1%.

Οι φόβοι ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) μπορεί να επιλέξει μια αυστηρότερη στάση σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική κατά την συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και ότι οι εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ασκούσαν πιέσεις στις μετοχές.

Οι αγορές τιμολογούν περίπου στο 66% την πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Εξάλλου, η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά διέψευσε χθες τις προσδοκίες και επανήλθε στις επιτοκιακές αυξήσεις, καθώς υποστηρίζει ότι η οικονομία βρίσκεται σε υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα, αύξησε το επιτόκιο στο 4,75% την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδο από το 2001. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News