Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 09:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wells Fargo: Έρχεται πτώση 10% για τον S&P 500

Wells Fargo: Έρχεται πτώση 10% για τον S&P 500

Πτώση του S&P 500 κατά 10% στους επόμενους τρεις με έξι μήνες προβλέπει ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης μετοχών της Wells Fargo,  Chris Harvey. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ανθεκτικότητα την οποία επιδεικνύουν οι αμερικανικές μετοχές φέτος δεν θα συνεχιστεί.

Η Wells Fargo βλέπει τον S&P 500 να πέφτει περίπου στις 3.700 μονάδες, δηλαδή κοντά στα χαμηλά του Νοεμβρίου. Για το τέλος του έτους, ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 4.200 μονάδων, περίπου 2% πάνω από τα επίπεδα της Δευτέρας.

Ο οίκος επικαλείται την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της επιθετικής νομισματικής πολιτικής, των πιθανών ζητημάτων κεφαλαίου/ρευστότητας που βγάζει στην επιφάνεια η τραπεζική κρίση αλλά και του γεγονότος ότι οι καταναλωτές στηρίζονται όλο και περισσότερο στις πιστώσεις για τις δαπάνες τους. Πλέον, η Wells Fargo περιμένει μια ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σημειώνει το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές βγήκαν σε μεγάλο βαθμό αλώβητες από την αναταραχή του πρώτου τριμήνου του 2023. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περίπου 7% από τις αρχές του έτους, λόγω της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων και των προσδοκιών μιας στροφής της Federal Reserve στα επιτόκια.

Όμως το πρόσφατο ράλι αρχίζει να χάνει τη δυναμική του, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μια χλωμή περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και οι ανησυχίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένουν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News