Business & Finance Τρίτη 11/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά – Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Wall Street: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά – Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Χωρίς κατεύθυνση έκλεισε ο δείκτης S&P 500 στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να προσπεράσουν τις ανησυχίες για ύφεση εν όψει των ιδιαίτερα σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο που δημοσιοποιούνται αύριο Τετάρτη. 

O S&P 500 έκλεισε στάσιμος στις 4.108,94 μονάδες, παρότι λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 98,27 μονάδες ή 0,29% στις 33.684,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,43% στις 12.031,88 μονάδες.

Οι κυκλικές μετοχές σημείωσαν την καλύτερη επίδοση, παρότι τα ονόματα της τεχνολογίας «έμειναν πίσω». Ο κλάδος ενέργειας ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της συνεδρίασης, με κέρδη περίπου 1%. Από την άλλη πλευρά, οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις, με τον κλάδο τεχνολογίας πληροφορικής να υποχωρεί 1%. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η CarMax ενισχύθηκε 9,6% από τη στιγμή η εταιρεία λιανικής στον χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρουσίασε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη. Αντίθετα, η μετοχή της Moderna υποχώρησε 3% αφού η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα καθυστερήσει το εμβόλιό της κατά της γρίπης. 

Αύριο δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ και την Πέμπτη τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού. Και τα δύο θα δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της. 

«Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας είναι σημαντικά για την κίνηση που θα κάνει η Fed στη συνεδρίαση στις 3 Μαίου. Και ενώ η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να δει σε ποιό σημείο βρίσκεται η μάχη της κατά του πληθωρισμού, οι αγορές έχουν αρχίσει να κλίνουν προς μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων των 25 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση», αναφέρει ο Γουίλιαμ Νόρτι της US Bank Wealth Management. 

Η Wall Street προετοιμάζεται επίσης και για τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ξεκινά με τις αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup την Παρασκευή. Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν επίσης οι BlackRock και UnitedHealth Group. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News