Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η α΄εβδομάδα απωλειών για τον S&P 500 σε διάρκεια μηνός

Wall Street: Η α΄εβδομάδα απωλειών για τον S&P 500 σε διάρκεια μηνός

Οι μετοχές τεχνολογίας βοήθησαν τον δείκτη S&P 500 να περάσει σε θετικό έδαφος στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά προσπάθησε να ολοκληρώσει αυτή τη σύντομη εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών με θετικό τόνο. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,36% κλείνοντας στις 4.105,02 μονάδες, αφού αρχικά κατέγραφε απώλειες 0,5%. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 12.087,96 μονάδες, βρίσκοντας σημαντικό στήριγμα στην άνοδο 3,78% του μητρικού ομίλου της Google, την Alphabet και στο ράλι 2,55% των μετοχών της Microsoft. Με μικρή άνοδο 2,57 μονάδων, στις 33.485,29 μονάδων, έκλεισε και ο Dow Jones καταφέρνοντας να περάσει σε θετικό έδαφος, παρότι αρχικά έχανε περισσότερες από 150 μονάδες. 

Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο, ο S&P 500 παρουσίασε πτώση 0,1%, στην πρώτη εβδομάδα απωλειών στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων, ενώ και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,1%. Αντίθετα, ο Dow Jones σημείωσε στην εβδομάδα κέρδη 0,6%. 

Η αγορά παραμένει πάντως νευρική καθώς τα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση, γεγονός που ενισχύει τις μέχρι τώρα ενδείξεις για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της αγοράς εργασίας. Κατώτερες των προσδοκιών ήταν και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό κλάδο της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της ADP. 

Η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία αυτής της εβδομάδας καθώς αύριο Μεγάλη Παρασκευή η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση Μαρτίου που δημοσιοποιούνται αύριο τα οποία αναμένεται να δείξουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης σε σχέση με τον Φεβρουάριο. 

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News