Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Κόπηκε» το ανοδικό σερί για S&P 500 και Dow

Wall Street: «Κόπηκε» το ανοδικό σερί για S&P 500 και Dow

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τους συναλλασσομένους να προσπαθούν να αποτιμήσουν τον αντίκτυπο που θα έχουν οι υψηλές τιμές πετρελαίου στις χρηματοοικονομικές αγορές αλλά και να καταλάβουν τί σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 198,77 μονάδες ή 0,59% κλείνοντας στις 33.402,38 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,58% στις 4.100,60 μονάδες. Και οι δύο δείκτες διέκοψαν την ανοδική πορεία των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων. Ο Nasdaq έκλεισε στις 12.126,33 μονάδες με πτώση 0,52%. 

Η χρηματιστηριακή αγορά δέχθηκε πιέσεις από τα εξασθενημένα μακροοικονομικά στοιχεία. Οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κάτω κάτω από τα 10 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά σε διάρκεια δύο ετών, ένδειξη ότι η μέχρι τώρα σφιχτή αγορά εργασίας αρχίζει να αποθερμαίνεται. 

«Υπάρχουν άφθονες διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή σε σχέση με τους ανέργους. Η αγορά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην όποια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research. 

Αυτή την εβδομάδα, η αγορά ενέργειας αποτέλεσε ακόμη έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας, από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι μειώνει την παραγωγή του κατά 1,16 εκατ.βαρέλια ημερησίως. 

Ο τομέας βαριάς βιομηχανίας άσκησε πιέσεις στο δείκτη S&P 500, παρουσιάζοντας την χειρότερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του δείκτη με πτώση 2,1%. Η United Rentals και Generac σημείωσαν πτώση άνω του 7% και 6% αντίστοιχα. Η Caterpillar σημείωσε πτώση 5%. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News