Business & Finance Τρίτη 11/04/2023, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στα κέρδη μετα τις αργίες σε ΧΑ και ευρωαγορές

Πάνω από τις 1.080 μονάδες ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών με χαμηλό τζίρο - Άνοδος και στις ευρωαγορές

Επιστροφή στα κέρδη μετα τις αργίες σε ΧΑ και ευρωαγορές

Ανοδικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το τετραήμερο των αργιών λόγω Πάσχα, ενώ χτες η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα και σε υποτονικό κλίμα. Οι επενδυτές διεθνώς έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα επόμενα βήματα της Fed με τα στοιχήματα να βλέπουν ότι τα επιτόκια είτε έχουν «πιάσει ταβάνι», είτε πληριάζουν στην κορύφωσή τους.

Στο ΧΑ, η αγορά κινείται πάνω από τα επίπεδα των 1.080 μονάδων με τον Γενικό Δείκτη στις 1.083,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,91%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,39 εκατ. ευρώ.  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,40%), της Πειραιώς (+1,98%), της Aegean Airlines (+1,89%), της Eurobank (+1,87%) και της Alpha Bank (+1,82%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,72%) και της Ελλάκτωρ (-0,49%). Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+3,315), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+2,06%) και των Τραπεζών (+1,67%).

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,53% στις 461,38 μονάδες με τον τομέα των εξορύξεων να ηγείται των κερδών στο +3%, ενώ ακολουθεί ο κλάδος των αυτοκινήτων με κέρδη 1,3%. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,53% στις 15.682 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύεται κατά 0,74% στις 7.380 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ ο ιταλικός MIB καταγράφει κέρδη 0,8% και στην Ισπανία ο IBEΧ σημειώνει οριακές διακυμάνσεις.  

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με άνοδο την Πέμπτη, μετά από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις μικρών απωλειών την περασμένη εβδομάδα. Στην ευρωζώνη, το ενδιαφέρον στρεφεται στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο και τον δείκτη Sentix για τον Απρίλιο που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση της οικονομίας στην περιοχή.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μετά τα στοιχεία για την απάσχοληση που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας αντέχει, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα εταιρικά αποτελέσματα της JPMorgan, της Wells Fargo και της Citi.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με άνοδο S&P 500 και Dow – Mε το βλέμμα στον πληθωρισμό

Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων – Οι επόμενοι στόχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News