Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε άνοδο και οι τρεις δείκτες παρά τις ανησυχίες για τα επιτόκια

Wall Street: Σε άνοδο και οι τρεις δείκτες παρά τις ανησυχίες για τα επιτόκια

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street εν μέσω μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το μέγεθος και τον χρόνο των επιτοκιακών αυξήσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,53% κλείνοντας στις 4.012,32 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 108,82 μονάδων ή 0,33% στις 33.153,91 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,72% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 11.590,40 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν μεταβλητότητα μετά το θετικό άνοιγμα, με τη μετοχή της Nvidia να επιδίδεται σε ράλι χάρη στα ισχυρά κέρδη της. 

Παρά τη σημερινή άνοδο, οι δείκτες καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη από 2% στη διάρκεια της εβδομάδας, με τον S&P 500 να οδεύει σε απώλειες για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τις 16 Δεκεμβρίου του 2022. Από τις αρχές του έτους έως τώρα, ο S&P 500 καταγράφει ωστόσο άνοδο 3,6% αφού σημείωσε ράλι μεγαλύτερο από 6% τον Ιανουάριο. 

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed από την τελευταία της συνεδρίαση, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας είναι δεσμευμένα να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό με επιτοκιακές αυξήσεις. 

Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πιο πάνω από το στόχο 2% της Fed και η αγορά εργασίας πολύ σφιχτή, ασκώντας ανοδικές πιέσεις σε μισθούς και τιμές, σύμφωνα με τα πρακτικά. 

«Μόνο όταν αρχίσουν να επιστρέφουν περισσότεροι εργαζόμενοι στην αγορά εργασίας, τότε μόνο θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε προς το τέλος του σημερινού κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, επειδή η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου η αγορά απασχόλησης παρουσιάσει σημάδια εξασθένησης. Ο μοναδικός τρόπος για να επιτύχουμε μία ομαλή προσγείωση είναι εάν επιστρέψουν περισσότεροι εργαζόμενοι στην αγορά», αναφέρει ο Μπρεντ Σκάτ της Northwestern Mutual Wealth Management.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης και τα στοιχεία για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες που δημοσιοποιούνται αύριο Παρασκευή, καθώς και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και για το καταναλωτικό κλίμα. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News