Business & Finance Παρασκευή 17/02/2023, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο και πάλι οι βασικοί δείκτες 

Wall Street: Στο κόκκινο και πάλι οι βασικοί δείκτες 

Σε πτώση βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Fed σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39% στις 33.564 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,83% στις 4.056,50 μονάδες. Πιο έντονες είναι οι πιέσεις στον τεχνολογικό Nasdaq που σημειώνει πτώση 1,20% στις 11.713 μονάδες. 

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος των πετρελαϊκών, ακολουθώντας την πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Η μετοχή της Chevron υποχωρεί σχεδόν 2%, ενώ αντίστοιχη πτώση καταγράφουν και οι τεχνολογικές Microsoft και Salesforce. 

Η πτώση συνεχίζεται από χθες ως αντίδραση στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που έδειξαν αυξήσεις υψηλότερες από τις αναμενόμενες. Επιβαρυντικά λειτουργούν και δηλώσεις προβεβλημένων κεντρικών τραπεζιτών όπως ο Jame Bullard από το Σεντ Λούις που δήλωσε ότι υποστηρίζει μια ακόμη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News