Business & Finance Πέμπτη 9/02/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έχασε τα αρχικά κέρδη – Απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq

Wall Street: Έχασε τα αρχικά κέρδη – Απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, χάνοντας τα αρχικά της κέρδη εν μέσω ανησυχιών για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed οι οποίες αντιστάθμισαν το θετικό κλίμα από τα εταιρικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2022. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 249,13 μονάδες ή 0,73% κλείνοντας στις 33.699,88 μονάδες. Ο S&P 500 απώλεσε 0,9% της αξίας του κλείνοντας στις 4.081,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των τριών δεικτών, της τάξης του 1,2% ή των 120,94 μονάδων τερματίζοντας στις 11.789,58 μονάδες. 

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άγγιξαν χαμηλά συνεδρίασης στη διάρκεια της τελευταίας ώρας. Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Dow κατέγραφε κέρδη άνω των 300 μονάδων, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq παρουσίαζαν άνοδο 0,9% και 1,4% αντίστοιχα. 

«Η Wall Street δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό τόνο. Ορισμένοι traders στοιχηματίζουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής απ΄αυτή που έχει προεξοφλήσει η αγορά», αναφέρει ο Εντ Μόια, αναλυτής της Oanda. 

O μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, «είδε» τη μετοχή του να υποχωρεί περισσότερο από 4%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Η πτώση 3% της Meta άσκησε επίσης πιέσεις στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. 

Oι επενδυτές παρακολουθούν τα σχόλια αξιωματούχων της Fed καθώς προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της. Την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είπε ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει μεν να αποκλιμακώνεται, όμως ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. 

Την ίδια στιγμή, η Wall Street βρίσκεται στο μέσον της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν κατά πόσο οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και των οικονομικών προκλήσεων. Τα αρχικά κέρδη στηρίχθηκαν από τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της Walt Disney και της PepsiCo. 

Η Disney ανακοίνωσε ευρείας κλίμακας σχέδιο αναδιάρθρωσης με περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας και μείωση του κόστους κατά 5,5 δισ.δολάρια. Η μετοχή της έκλεισε ωστόσο με πτώση άνω του 1%, χάνοντας τα αρχικά της κέρδη, παρότι η εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες στο τμήμα υπηρεσιών streaming καθώς και έσοδα και κέρδη καλύτερα των προβλέψεων. Η μετοχή της PepsiCo ενισχύθηκε 1%, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο. 

Μέχρι στιγμής, το 70% από τα δύο-τρίτα των επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, πρόκειται για ποσοστό χαμηλότερο από τον τριετή μέσο όρο του 79%.  

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News