Business & Finance Τετάρτη 8/02/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη έφεραν απώλειες

Wall Street: Οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη έφεραν απώλειες

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να επιστρέφει στα εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Η Wall Street εξακολουθεί επίσης να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της νομισματικής πολιτικής και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 207,68 μονάδες ή 0,61% στις 33.949,01 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,11% στις 4.117,86 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.910,52 μονάδες με πτώση 1,68%. 

Η μετοχή της Chipotle υποχώρησε περισσότερο από 5% από τη στιγμή που η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Lumen Technologies κατέγραψε απώλειες άνω του 21% καθώς ανακοίνωσε ζημίες ύψους 3,1 δισ.δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. 

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των CVS και Uber ενισχύθηκαν περισσότερο από 4% εκάστη καθώς τα κέρδη τους ήταν καλύτερα απ΄αυτά που είχαν προβλέψει αναλυτές της Wall Street. 

Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 42 επιχειρήσεις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 έχουν εκδώσει αρνητικές προβλέψεις για τις προοπτικές τους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Επίσης, οκτώ έχουν εκδώσει θετικές κατευθυντήριες γραμμές, ενώ άλλες οκτώ διατηρούν ανέπαφες τις προοπτικές τους. Πρόκειται για υψηλότερη αναλογία επιχειρήσεων που έχουν εκδώσει αρνητικές προοπτικές από τον ιστορικό μέσο όρο. 

Eπίσης, περίπου το 69% από τις 297 εισηγμένες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη τέταρτου τριμήνου έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις προσδοκίες αναλυτών, παρότι πολλοί αναλυτές έχουν αναθεωρήσει καθοδικά τις προβλέψεις τους για το τρίμηνο εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας. 

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Alphabet, του μητρικού ομίλου της Google, βούλιαξε περισσότερο από 7% εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του ανταγωνισμού στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η καθοδική πορεία της μετοχής της έρχεται σε αντίθεση με το ράλι της Τρίτης που καθοδηγήθηκε από τα συγκρατημένα αισιόδοξα σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Τα σχόλιά του είναι ουσιαστικά επανάληψη των όσων είπε στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News