Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 09:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απολύσεις ετοιμάζει η Goldman Sachs

Απολύσεις ετοιμάζει η Goldman Sachs

Ένα γύρο απολύσεων, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, σχεδιάζει η Goldman Sachs, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, David Solomon, στο παραδοσιακό μήνυμά του προς το προσωπικό, για το τέλος του έτους.

«Κάνουμε μια προσεκτική αξιολόγηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου», είπε ο Solomon. «Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Για την ηγετική μας ομάδα, η εστίαση είναι στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτούς τους δυσμενείς παράγοντες».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs μπορεί να επιδιώξει να περικόψει έως και το 8% του εργατικού της δυναμικού ή έως και 4.000 θέσεις εργασίας, αν και ο τελικός αριθμός θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση», είπε ο Solomon στο μήνυμά του.

Η Goldman Sachs αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με συνολικά έσοδα περίπου 48 δισ. δολαρίων, στη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της, μετά το ρεκόρ του περασμένου έτους. Όμως μια δαπανηρή επέκτασή της στην καταναλωτική τραπεζική και οι επενδύσεις στην τεχνολογία και την ενοποίηση των λειτουργιών συνέβαλαν στα έξοδα της χρονιάς.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα ετήσια κέρδη του γίγαντα της Wall Street θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 44%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News