Business & Finance Παρασκευή 16/12/2022, 15:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακόπτει επαφές με εταιρείες cryptos η Mazars: «Κλωτσούν» οι επενδυτές 

Διακόπτει επαφές με εταιρείες cryptos η Mazars: «Κλωτσούν» οι επενδυτές 

Σε παύση κάθε συνεργασίας με τους πελάτες της στη διεθνή αγορά κρυπτονομισμάτων προχωρά η γαλλική ελεγκτική εταιρεία Mazars, προκαλώντας νέους τριγμούς κατά μήκος της βιομηχανίας, η οποία ήδη παλεύει να αναπτερώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά την αιφνίδια κατάρρευση της FTX.

Την κίνηση αυτή απέδωσε στην έλλειψη βεβαιώσεων για το «proof of reserves», της επαλήθευσης ότι ένας οργανισμός διαθέτει επαρκή αποθεματικά για να καλύψει τις καταθέσεις των πελατών του σε περίπτωση πτώχευσης. Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, η Mazars εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον εξονυχιστικό έλεγχο από τα media.

«Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαστε σε θέση να συνεργαζόμαστε με την Mazars πια», δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος της Binance, του μεγαλύτερους ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Πόσο μεγάλο είναι το νέο χτύπημα

Μετά την απόφαση, νέο πισωγύρισμα αναμένεται να κάνει η αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία τις τελευταίες ημέρες εμφάνιζε ελαφρώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον απόηχο της κατάρρευσης της FTX. Η τελευταία αντιμετωπίζει κατηγορίες περί κατάχρησης των επενδύσεων των πελατών της. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα οι ελεγκτικές εταιρείες δέχονται δριμεία κριτική για τυχόν παράλειψη εντοπισμού προειδοποιητικών ενδείξεων για παράνομες δραστηριότητες.

Η Mazars βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελέγχου της αγοράς απαιτώντας από μεγάλους παίκτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Binance και της Crypto.com, βεβαιώσεις για επαρκή αποθεματικά.

Αντέδρασαν οι επενδυτές

Άμεση ήταν η αντίδραση των επενδυτών στην απόφαση, ρίχνοντας για άλλη μια φορά στο κόκκινο την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Με μία άκρως αιφνίδια πτώση σήμερα, η αποτίμηση της αγοράς συρρικνώθηκε κατά 3,74% στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, αγγίζοντας πλέον τα 827,49 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk, το Bitcoin κάνοντας μία κατακόρυφη βουτιά, πλέον φλερτάρει ξανά με τα 17.000 δολάρια γύρω στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Σοβαρές απώλειες της τάξης του 5,75% στα 1.212 δολάρια καταγράφει και το Ethereum, σβήνοντας τα κέρδη των τελευταίων ημερών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Crypto: «Αιμορραγεί» το Binance – Έφυγαν 3 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Bankman-Fried

Bitcoin: Στα 250.000 δολάρια το βλέπει ο Tim Draper το 2023 – Το σκεπτικό του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News