Business & Finance Τετάρτη 14/12/2022, 13:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Crypto: «Αιμορραγεί» το Binance – Έφυγαν 3 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Crypto: «Αιμορραγεί» το Binance – Έφυγαν 3 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Οι επενδυτές απέσυραν έως και 3 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου, το Binance, την Τρίτη, καθώς η βιομηχανία του crypto δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων, έπειτα και από την κατάρρευση του FTX.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας blockchain analytics Nansen, το Binance χάνει επενδυτικά κεφάλαια, με τις εκροές να φτάνουν ακόμα και στα 3 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο.

Όπως είπε στο CNN ο Andrew Thurman της Nansen, ένας από τους παράγοντες πίσω από τις ανησυχίες των επενδυτών είναι δημοσίευμα που μιλά για έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων.

Οι επενδυτές του crypto, που  αντιμετώπιζαν ήδη τον «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» έπειτα και από την κατάρρευση της Terraform Labs τον Μάιο, δέχονται μεγάλο πλήγμα κατόπιν της χρεοκοπίας της FTX, με τον ιδρυτή της, Sam Bankman-Fried, να συλλαμβάνεται τη Δευτέρα.

Το Binance δεν γλιτώνει την αρνητική ειδησεογραφία, καθώς τη Δευτέρα το Reuters μετέδωσε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ σκέφτονται να ολοκληρώσουν μία έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων απαγγέλλοντας κατηγορίες κατά στελεχών του, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής, Changpeng Zhao.

Ο Zhao αναγνώρισε τη μαζική εκροή επενδυτικών κεφαλαίων, γράφοντας στο Twitter ότι σε κάποιο σημείο, το Binance είχε δει εκροές περίπου 1,1 δισ.  δολαρίων. «Το έχουμε ξαναδεί αυτό. Κάποιες μέρες έχουμε καθαρές εκροές, κάποιες μέρες έχουμε καθαρές εισροές. Είναι business as usual για εμάς», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Binance είχε προσφερθεί αρχικά να βοηθήσει στη διάσωση της ανταγωνιστικής FTX, όμως υποχώρησε όταν είδε το μέγεθος της μαύρης τρύπας, με αποτέλεσμα η εταιρεία του Bankman-Fried να χρεοκοπήσει.

Μετά την αποκαθήλωση του Bankman-Fried, η βιομηχανία έβλεπε στο πρόσωπο του Changpeng Zhao έναν πιθανό σωτήρα, όμως φαίνεται ότι κανένας «θρόνος» δεν είναι ασφαλής στο crypto.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Sam Bankman-Fried: Ξόδεψε τα χρήματα της FTX σε πολυτελή ακίνητα στις Μπαχάμες και προσωπικά έξοδα

Binance: «Παγώνει» τις συναλλαγές με το USDC

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News