Business & Finance Σάββατο 19/11/2022, 18:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FTX: Ξεκινά επανεξέταση περιουσιακών στοιχείων και ζητά δικαστική αρωγή για πληρωμές προμηθευτών

FTX: Ξεκινά επανεξέταση περιουσιακών στοιχείων και ζητά δικαστική αρωγή για πληρωμές προμηθευτών

Το υπό κατάρρευση ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX δήλωσε το Σάββατο ότι έχει ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων του και προετοιμάζεται για την πώληση ή την αναδιοργάνωση ορισμένων επιχειρήσεων.

Η FTX, μαζί με περίπου 101 συνδεδεμένες επιχειρήσεις, ζήτησε επίσης δικαστική αρωγή για να επιτρέψει τη λειτουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης μετρητών και την πληρωμή των κρίσιμων προμηθευτών της.

Το ανταλλακτήριο και οι συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο Ντέλαγουερ στις 11 Νοεμβρίου σε ένα από τα πιο προβεβλημένα πλήγματα κρυπτονομισμάτων, αφήνοντας περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες και άλλους επενδυτές να αντιμετωπίζουν συνολικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Reuters.

Η FTX θα διερευνήσει πωλήσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις ή άλλες στρατηγικές συναλλαγές για ορισμένες από τις μονάδες της, ανέφερε σε δήλωσή του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζον Ρέι.

Σε δικαστική κατάθεση το Σάββατο, η FTX ζήτησε άδεια να καταβάλει προδικαστικές απαιτήσεις ύψους έως 9,3 εκατ. δολαρίων στους κρίσιμους προμηθευτές της μετά από προσωρινή διαταγή και έως 17,5 εκατ. δολάρια μετά την έκδοση της τελικής διαταγής.

Το ανταλλακτήριο δήλωσε ότι εάν δεν λάβει την αιτούμενη δικαστική αρωγή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία» για τις επιχειρήσεις του.

«Με βάση την εξέτασή μας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μάθουμε ότι πολλές ρυθμιζόμενες ή αδειοδοτημένες θυγατρικές της FTX, εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν φερέγγυους ισολογισμούς, υπεύθυνη διαχείριση και πολύτιμες συμβάσεις», δήλωσε ο Ρέι της FTX.

Η FTX εντόπισε 216 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών με θετικά υπόλοιπα από τις 16 Νοεμβρίου, αλλά ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα υπόλοιπα μόνο σε 144 λογαριασμούς μέχρι στιγμής, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή δικαστική κατάθεση.

Η εταιρεία έχει ορίσει την Perella Weinberg Partners LP ως επικεφαλής επενδυτική τράπεζα για να βοηθήσει στη διαδικασία πώλησης, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του δικαστηρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπάνκμαν-Φράιντ: Γιατί ρευστοποίησε μερίδιο της FTX εν μέσω χρηματοδότησης

Απάτες σε cryptos: Πληρωμές εκατομμυρίων για τους πληροφοριοδότες

Michael Burry: Ο Mr Big Short σορτάρει και πάλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News