Business & Finance Σάββατο 12/11/2022, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η FTX λέει ότι διερευνά «μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές»

Η FTX λέει ότι διερευνά «μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές»

Η FTX δήλωσε το Σάββατο ότι είχε εντοπίσει «μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές», με τους αναλυτές να λένε ότι περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων είχαν αποσυρθεί από την πλατφόρμα.

Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic δήλωσε ότι κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 473 εκατ. δολαρίων «μετακινήθηκαν από την FTX υπό ύποπτες συνθήκες νωρίς σήμερα το πρωί», αλλά ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι τα tokens είχαν κλαπεί.

Ο γενικός σύμβουλος της FTX U.S. Ryne Miller δήλωσε σε ένα tweet λίγο μετά τις 07:00 GMT (09:00 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο ότι η εταιρεία είχε «επιταχύνει» τη διαδικασία μετακίνησης όλων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε κατάσταση αποθήκευσης (cold storage) «για να μετριάσει τη ζημιά κατά την παρατήρηση μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών».

Η ψυχρή αποθήκευση αναφέρεται σε crypto wallets που δεν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο για να προστατεύονται από χάκερ.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Μίλερ ανέφερε σε ένα tweet ότι «διερευνούσε ανωμαλίες με κινήσεις λογαριασμών που σχετίζονται με την ενοποίηση των υπολοίπων FTX σε διάφορα ανταλλακτήρια».

Η FTX δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Πριν από τα tweets του Miller, αξιωματούχοι της FTX εμφανίστηκαν να επιβεβαιώνουν τις φήμες για παραβίαση στο κανάλι της εταιρείας στο Telegram, σύμφωνα με μια έκθεση του CoinDesk, η οποία ανέφερε ότι το ανταλλακτήριο είχε δώσει εντολή στους πελάτες να διαγράψουν τις εφαρμογές της FTX και να αποφύγουν την ιστοσελίδα της.

«Η FTX έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση», έγραψε σε μήνυμα ένας διαχειριστής λογαριασμού στο κανάλι FTX Support Telegram, σύμφωνα με το CoinDesk.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τις λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο ιδιωτικό κανάλι Telegram της FTX.

Η FTX κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση των ΗΠΑ την Παρασκευή και ο ιδρυτής Sam Bankman-Fried παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος.

Η υπό πτώχευση πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης είχε αγωνιστεί να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια για να αποτρέψει την κατάρρευση, καθώς οι έμποροι απέσυραν 6 δισ. δολάρια σε crypto tokens από την πλατφόρμα σε μόλις 72 ώρες και το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance εγκατέλειψε μια προτεινόμενη συμφωνία διάσωσης αυτή την εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η πτώχευση της FTX και τα κεφάλαια που λείπουν

Τέλος στο success story του FTX: Αίτημα πτώχευσης και παραίτηση του ιδρυτή του

Bloomberg: Το bitcoin μπορεί να πέσει έως τα 13.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News