Business & Finance Κυριακή 6/11/2022, 16:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evergrande: Στο «σφυρί» βγήκε ακίνητο στο Χονγκ Κονγκ

Evergrande: Στο «σφυρί» βγήκε ακίνητο στο Χονγκ Κονγκ

Ακίνητο στο Χονγκ Κονγκ το οποίο προοριζόταν για ένα έργο οικιστικής ανάπτυξης, πούλησαν πιστωτές του κινεζικού ομίλου Evergrande, αντί του ποσού των 637 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει η κατάθεση της συναλλαγής.

Η Evergrande αναμένει να καταγράψει ζημίες περί των 770 εκατ. δολαρίων από τη συναλλαγή. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των οικονομικών της υποχρεώσεων που αφορούν το έργο, σύμφωνα με την κατάθεση.

Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία της οποία η οικονομική κατάσταση είναι προβληματική για πολύ καιρό, είχε ανακοινώσει ότι το οικόπεδο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για μια συναλλαγή αξίας 520 εκατ. δολαρίων. Το οικόπεδο κατασχέθηκε από την Oaktree Capital, μετά την αθέτηση πληρωμής της Evergrande για δάνειο του οποίου την εγγύηση είχε η Oaktree, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η Evergrande βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κρίσης η οποία έχει φέρει καταιγίδα στον κλάδο των ακινήτων στην Κίνα, μια κρίση που έχει επιβραδύνει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η εταιρεία δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα προκαταρκτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης για το υπεράκτιο χρέος της το οποίο αναμενόταν μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Αντ’ αυτού η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη πρόταση πριν από το τέλος του έτους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Financial Times

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News