Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 20:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evergrande: Νέο χτύπημα για τον γίγαντα του real estate

Evergrande: Νέο χτύπημα για τον γίγαντα του real estate

Διαταγή για κατεδάφιση 39 κτηρίων έλαβε ο κινεζικός κολοσσός του real estate, η Evergrande, γεγονός που αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι αρμόδιες αρχές της επαρχίας Hainan στην Κίνα, ενός τροπικού τουριστικού νησιού στη νότια ακτή της χώρας, απαίτησε την κατεδάφιση των κτισμάτων λόγω ανάκλησης της άδειάς τους.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την πληροφορία την οποία είχαν μεταδώσει κινεζικά μέσα ενημέρωσης μέσα στο σαββατοκύριακο, έσπευσε όμως να διαβεβαιώσει τους επενδυτές της ότι τα υπόλοιπα κτήρια που χτίστηκαν στο ίδιο πρόγραμμα δεν επηρεάζονται. Συνολικά το project εμπλέκει περίπου 61.000 ιδιοκτήτες κατοικιών.

Στο συγκεκριμένο project, το Ocean Flower Island project, η Evergrande έχει επενδύσει σχεδόν 13 δις. δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανέστειλε την διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, όταν και επιβεβαίωσε τη διαταγή κατεδάφισης των 39 κτιρίων. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση, ενώ διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά το πρότζεκτ.

Σημειώνεται πως στις αρχές του Δεκεμβρίου η Fitch υποβάθμισε την Evergrande στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», που ουσιαστικά σημαίνει πως ο κινεζικός γίγαντας αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του, τα οποία ξεπερνούν τα 300 δις. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Fitch: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Evergrande

Evergrande: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης ο γίγαντας του real estate

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News