Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 22:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Musk: Στόχος να κλείσει η συμφωνία με το Twitter την Παρασκευή

Musk: Στόχος να κλείσει η συμφωνία με το Twitter την Παρασκευή

Επικοινωνία με τις τράπεζες που του παρέχουν χρηματοδότηση 13 δισ. δολάρια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Elon Musk.

Σε αυτήν ο Musk δεσμεύθηκε ότι θα κλείσει την εξαγορά μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Οι τράπεζες, οι οποίες παρέχουν 13 δισεκατομμύρια δολάρια δανειακής χρηματοδότησης, έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη της τελικής πιστωτικής συμφωνίας και βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής των εγγράφων, ένα από τα τελευταία βήματα πριν από την πραγματική αποστολή των μετρητών στον Musk, δήλωσαν τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία ζήτησαν να μην παραμείνουν ανώνυμα.

Οι δανειστές της Wall Street, με επικεφαλής τη Morgan Stanley, είχαν ήδη προετοιμαστεί τις τελευταίες εβδομάδες για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg. Όμως τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο με τον Musk, τον ευμετάβλητο δισεκατομμυριούχο που μόλις πριν από μερικές εβδομάδες επεδίωκε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία. Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις υποδηλώνουν ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια της ολοκλήρωσης της συναλλαγής εντός της προθεσμίας που έχει θέσει το δικαστήριο στις 28 Οκτωβρίου.

Οι τράπεζες αναμένεται να λάβουν μία από τις τελευταίες διατυπώσεις -μια ειδοποίηση δανεισμού- την Τρίτη και τα μετρητά αναμένεται να κρατηθούν σε μεσεγγύηση την Πέμπτη, είπαν οι ίδιοι.

Η Morgan Stanley και το Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ οι εκπρόσωποι του Musk δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Μεγάλο στοίχημα – Τέσσερις τράπεζες κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους των 13 δισ. δολαρίων για το Twitter

Musk: Στόχος να κλείσει η συμφωνία με το Twitter την Παρασκευή-1

Στην επικοινωνία, ο Musk υποσχέθηκε επίσης να βοηθήσει τις τράπεζες να προωθήσουν το χρέος σε διαχειριστές κεφαλαίων μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, είπαν.

Αυτό αποτελεί κλειδί για την ομάδα των επτά τραπεζών, οι οποίες έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά την ξαφνική μεταστροφή του Musk να ολοκληρώσει την αγορά του Twitter στις αρχές Οκτωβρίου. Κανονικά, οι τράπεζες θα μπορούσαν να ξεφορτωθούν τις δεσμεύσεις προς τους διαχειριστές κεφαλαίου υπό τη μορφή ομολόγων υψηλού κινδύνου και μοχλευμένων δανείων πριν κλείσει η συμφωνία, όμως το πιεστικό χρονοδιάγραμμα και η επιδείνωση των πιστωτικών συνθηκών τις έχουν αναγκάσει να διατηρήσουν το χρέος στα βιβλία τους. 

Το συνολικό τίμημα της αγοράς του Twitter ανέρχεται σε 44 δισ. δολάρια. Οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να παράσχουν τη χρηματοδότηση του χρέους τον Απρίλιο -όταν η διάθεση των επενδυτών για ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ήταν πιο ισχυρή- και αρχικά ήλπιζαν να πουλήσουν 6,5 δισ. δολάρια μοχλευμένων δανείων και 6 δισ. δολάρια ομολόγων υψηλού κινδύνου, μοιρασμένα εξίσου σε εξασφαλισμένες και μη εξασφαλισμένες δόσεις.

Επίσης, παρείχαν 500 εκατ. δολάρια ενός ειδικού τύπου δανείου που συνήθως κατέχουν οι τράπεζες και ονομάζεται ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση, από την οποία το Twitter θα μπορεί να δανείζεται και να αποπληρώνει μέχρι τη λήξη του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News