Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 10:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HSBC: Βουτιά της μετοχής μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της

HSBC: Βουτιά της μετοχής μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της

Απώλειες πέραν του 5% καταγράφει η μετοχή της HSBC, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο του 2022.

Μπορεί οι επιδόσεις της μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας να ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων, ωστόσο τα κεφάλαια που άφησε στην άκρη για προβλέψεις έναντι αθετήσεων από τους πελάτες της ήταν κατά τρεις φορές μεγαλύτερα από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, το ποσό για τις επισφάλειες της τράπεζας το προηγούμενο τρίμηνο ανήλθε στα 1,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ αφορούν προβλέψεις για τον κλάδο των εμπορικών ακινήτων της Κίνας και άλλα 200 εκατ. ευρώ έχουν να κάνουν με τις αβέβαιες μακροοικονομικές προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.

Η μετοχή της HSBC στο χρηματιστήριο πραγματοποιεί βουτιά της τάξεως του 5,50%, στις 449,10 βρετανικές λίρες.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη, τα έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 8,6 δισ. δολάρια, κάτι που βοήθησε τα κέρδη προ φόρων να διαμορφωθούν στα 6,5 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ένα ακόμη μελανό σημείο των σημερινών αποτελεσμάτων, ήταν η ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών προς το παρόν τίθεται σε κατάσταση αναμονής, έως ότου η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας κριθεί ικανοποιητική.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στόχο αποτελεί ο δείκτης CET-1 στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2023 να διαμορφωθεί μεταξύ 14% και 14,5%, από το 13,4% που βρίσκεται επί της παρούσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News