Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 11:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Απέλυσε 1.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Microsoft: Απέλυσε 1.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Στην απόλυση 1.000 εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα στις ΗΠΑ προχώρησε η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios χθες Τρίτη επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην εταιρεία και προστίθεται έτσι στη λίστα με τις τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης είτε μειώνουν το προσωπικό τους, είτε προσλαμβάνουν λιγότερους εργαζόμενους.

Οι απολύσεις αυτές αναλογούν σε λιγότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού των 221.000 υπαλλήλων της εταιρείας.

«Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε τακτικά τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες και κάνουμε διαρθρωτικές προσαρμογές ανάλογα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και να προσλαμβάνουμε σε βασικούς τομείς ανάπτυξης το επόμενο έτος», αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Microsoft.

Τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι καταργεί έναν μικρό αριθμό ρόλων και πως συγχρόνως θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζόμενών της στη βάση του εργατικού δυναμικού.  

Πάντως το τελευταίο διάστημα, αρκετές τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Meta, Twitter και Snap έχουν προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας και περιόρισαν επίσης τις προσλήψεις, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Axios

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Σχεδιάζοντας data centers εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Τα σχέδια των Google, Microsoft και Facebook για την Ελλάδα

Microsoft: Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών η εξαγορά της Activision Blizzard

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News