Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 08:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών η εξαγορά της Activision Blizzard

Microsoft: Στο «μικροσκόπιο» των ρυθμιστικών αρχών η εξαγορά της Activision Blizzard

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), είναι η ρυθμιστική αρχή που θα αναλάβει να εξετάσει τη συμφωνία για την εξαγορά της κατασκευάστριας του δημοφιλούς video game «Call of Duty», Activision Blizzard, από τη Microsoft αντί του ποσού των 68,7 δισ. Δολαρίων, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση επί του θέματος. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ αρχικά η εξέταση της συμφωνίας και κατά πόσο βλάπτει τον ανταγωνισμό θα διεξαγόταν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, εντέλει τη διαδικασία αυτή θα την αναλάβει η FTC. 

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τη Microsoft τον Ιανουάριο, είναι η μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί ποτέ με 100% καταβολή μετρητών. Η Microsoft με την κίνηση αυτή επιθυμεί να εισχωρήσει στην ακμάζουσα αγορά βιντεοπαιχνιδιών, όπου θα ανταγωνίζεται πλέον εταιρείες όπως οι Tencent και Sony.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν ανεβάσει ταχύτητα από νωρίς το 2022, καθώς μόλις χθες η Sony ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Bungie, τη δημιουργό των βιντεοπαιχνιδιών «Halo» και Destiny, μια συμφωνία ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια προσπάθεια να σκληρύνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τις συγχωνεύσεις, η FTC και το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσαν τον περασμένο μήνα από κοινού ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι στις αγορές παρατηρείται όλο και περισσότερο το φαινόμενο της συγκέντρωσης στις μεγάλες εταιρείες και η ευρεία αύξηση των αιτήσεων για συγχωνεύσεις και εξαγορές το 2020 και το 2021, υποδεικνύει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Μέρες αργότερα, η FTC ψήφισε ομόφωνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση για την προτεινόμενη εξαγορά ύψους 4,4 δισ. δολαρίων από την εταιρεία κατασκευής όπλων Lockheed Martin της εταιρείας κατασκευής κινητήρων για πυραύλους, Aerojet Rocketdyne, επικαλούμενη μονοπωλιακούς λόγους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News