Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 15:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Τα μετρητά «ρέουν» – Ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους $60 δισ. 

Microsoft: Τα μετρητά «ρέουν» – Ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους $60 δισ. 

Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών όπως και την απόδοση μεγαλύτερου μερίσματος για το β΄ τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η Microsoft, μια ανακοίνωση που έχει στείλει τη μετοχή της προ-συνεδριακά περί του 1,20% υψηλότερα. 

Η έταιρη των δύο εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων (η άλλη είναι η Apple) στην ανακοίνωσή της δεν όρισε ημερομηνία λήξης για το νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και ανέφερε ότι μπορεί να δοθεί τέλος στο πρόγραμμα σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. 

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι θα αυξήσει το μέρισμα προς τους μετόχους από τα κέρδη του β΄ τριμήνου, στα 62 σεντ ανά μετοχή, από 56 σεντ ή 11% περισσότερο της προηγούμενης ανακοίνωσής της. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει ορισθεί η 17η Νοεμβρίου του 2021. 

Το ύψος του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών είναι από τα μεγαλύτερα που έχει ανακοινώσει όχι μόνο η Microsoft, αλλά εταιρεία γενικότερα. Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία δεν στερείται μετρητών, καθώς έως τις 30 Ιουνίου, τα μετρητά τα ισοδύναμα αυτών και οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις ανέρχονταν σε 130,33 δισ. δολάρια, ένα ποσό υπερδιπλάσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών. 

Τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών τείνουν να ενισχύουν την αξία της μετοχής μιας εταιρείας, καθώς μειώνει την έκθεσή της στην ελεύθερη διασπορά, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη ανά μετοχή. Οι εταιρείες συνήθως εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα όταν εκτιμούν ότι η τιμή της μετοχής τους δεν αντανακλά την πραγματική αξία της επιχείρησης, ή όταν διαθέτουν τόσα πολλά μετρητά και δεν έχουν επιλογές να τα διοχετεύσουν κάπου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News