Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 12:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι, ο Μπιλ Γκέιτς δεν γνώριζε για την Όμικρον από το 1999

Όχι, ο Μπιλ Γκέιτς δεν γνώριζε για την Όμικρον από το 1999

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον δήθεν σκοτεινό του ρόλο στην πανδημία μοιάζουν να μην έχουν τέλος.

«Όμικρον ήταν το όνομα ενός video game του 1999 από την Microsoft –Μπιλ Γκέιτς- με δαίμονες που παρίσταναν τους ανθρώπους και θέριζαν τις ψυχές τους», έγραφε ένα post στο Facebook στις 13 Δεκεμβρίου.

Μέσα σε δύο ημέρες, η ανάρτηση είχε πάνω από 1.200 αλληλεπιδράσεις, ενώ χρήστες του Twitter άρχισαν να γράφουν για τον ισχυρισμό αυτό. Σύντομα, παρόμοιες εκδοχές της θεωρίας που θέλει τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Microsoft να «γνωρίζει κάτι» για τη μετάλλαξη Όμικρον 22 ολόκληρα χρόνια πριν την εμφάνισή της, άρχισαν να εμφανίζονται και στο TikTok.

Άλλωστε, στα social media, οι θεωρίες που θέλουν τον Γκέιτς να έχει σχεδιάσει την πανδημία ή να «φυτεύει» μικροτσίπ μέσω των εμβολίων, οργιάζουν.

Η USA Today «έψαξε» το θέμα του video game Όμικρον και τη σχέση του με τον Μπιλ Γκέιτς και κατέληξε ότι πρόκειται για μία ανακρίβεια. Πρώτα από όλα, το όνομα του video game γραφόταν διαφορετικά (Omikron, με «k») από τη μετάλλαξη (Omicron, με «c»). Κυρίως, όμως, αυτό το video game δεν είχε καμία σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς. Αναπτύχθηκε από έναν Γάλλο προγραμματιστή και όχι από τη Microsoft.

Για την ακρίβεια, το «Omikron: The Nomad Soul» δημιουργήθηκε από την γαλλική Quantic Dream του David Cage και κυκλοφόρησε από την Eidos Interactive στις 2 Νοεμβρίου του 1999. To παιχνίδι μπορεί να κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα των Windows της Microsoft, αλλά δεν δημιουργήθηκε από την εταιρεία του Γκέιτς ή τον ίδιο. Και το 2000, κυκλοφόρησε στην κονσόλα παιχνιδιών Dreamcast.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται σε μία φουτουριστική πόλη που ονομάζεται Omikron, σε μία παράλληλη διάσταση. Οι παίκτες πολεμούν τους δαίμονες που θέλουν να πάρουν τις ψυχές τους.

Οι όποιες ομοιότητες με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού περιορίζονται στο γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέλεξε το ελληνικό γράμμα Όμικρον για ονομάσει αυτό το στέλεχος. Προηγουμένως, είχε δώσει σε μεταλλάξεις του κορωνοϊού τα ονόματα Άλφα, Βήτα, Δέλτα κτλ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το ελληνικό αλφάβητο και η μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί «πήδηξαν» το «Νι» και το «Ξι»

Όταν ο πλανήτης έμαθε ελληνικά: Ποιες λέξεις κάνουν όλοι λάθος

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί ακύρωσε τα σχέδιά του για τα Χριστούγεννα

Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα γίνει ο κορωνοϊός λιγότερο σοβαρός από τη γρίπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News