Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 10:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος η πτώση για το Netflix: Αυξήθηκαν συνδρομητές και έσοδα το γ΄ τρίμηνο

Τέλος η πτώση για το Netflix: Αυξήθηκαν συνδρομητές και έσοδα το γ΄ τρίμηνο

Σε τροχιά ανάπτυξης επέστρεψαν οι μηνιαίοι συνδρομητές του Netflix το γ΄ τρίμηνο του 2022, μια ανάπτυξη η οποία κατ’ επέκταση έφερε αύξηση σε έσοδα και κέρδη, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία πρόσθεσε το προηγούμενο τρίμηνο 2,41 εκατ. συνδρομητές, καθώς οι συνδρομητές σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν. Μάλιστα η εταιρεία στην ανακοίνωσή αναφορικά με τα αποτελέσματά της για το γ΄ τρίμηνο του 2022, ανέφερε ότι αναμένει να προσθέσει επιπλέον 4,5 εκατ. συνδρομητές από όλο τον κόσμο το τρέχον τρίμηνο.

Τέλος η πτώση για το Netflix: Αυξήθηκαν συνδρομητές και έσοδα το γ΄ τρίμηνο-1

Επί του παρόντος στις δύο μεγαλύτερες αγορές τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι συνδρομές του Netflix αναλογούν στο 8% των συνολικών συνδρομών για υπηρεσίες video on demand σε κάθε χώρα.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,9%, στα 7,93 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,10 δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,18 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα στα 7,85 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή του Netflix, η οποία μέσα στο 2022 έχει χάσει περί του 60% της αξίας της, έχει εκτιναχθεί μετασυνεδριακά κατά σχεδόν 15%, στα 275,50 δολάρια.

Αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις, η διοίκηση προτίθεται να προσφέρει μια καινούργια συνδρομή με 7 δολάρια, με την οποία στους χρήστες θα προβάλλεται για κάθε ώρα τηλεθέασης 5 λεπτά διαφημίσεων. Παράλληλα θα υπάρχει χρέωση για τον διαμοιρασμό των κωδικών, δύο κινήσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα έσοδα του Netxflix.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Από τον Νοέμβριο το σχέδιο για συνδρομή με διαφημίσεις και χρέωση 7 δολ. το μήνα

Netflix: Έρχεται νέο φθηνότερο πακέτο με πολλά αρνητικά

Η Ελλάδα ως χώρα παραγωγής ταινιών και σειρών στη συζήτηση Μητσοτάκη με τον Co-CEO του Netflix

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News