Business & Finance Τετάρτη 21/09/2022, 10:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Ζητά να αυξηθεί το όριο για κρατική στήριξη στη βιομηχανία

Γαλλία: Ζητά να αυξηθεί το όριο για κρατική στήριξη στη βιομηχανία

Αλλαγές στον κανόνα για τις κρατικές ενισχύσεις ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ώστε να επιτραπεί στη γαλλική κυβέρνηση να στηρίξει τις εταιρείες που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση των τιμών της ενέργειας φέτος τον χειμώνα.

Τα ανώτατα όρια των επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία επί του παρόντος ορίζονται σε 25 εκατ. ευρώ ή 50 εκατ. ευρώ, πρόκειται να αναθεωρηθούν τον Ιανουάριο. Ο Λεμέρ είπε ότι το επίπεδο πρέπει να διπλασιαστεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

 «Υπάρχουν εταιρείες που αντιμετωπίζουν μια απόλυτη έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο Λεμέρ στην τηλεόραση France 2, κάνοντας αναφορά σε κατασκευαστές αλουμινίου και γυαλιού. «Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη γιατί διακυβεύεται η επιβίωση εταιρειών που είναι στρατηγικές για τη Γαλλία».

Ο Λεμέρ είπε ότι υπέβαλε το αίτημα στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ την Τρίτη και ότι σημειώθηκε πρόοδος, προσθέτοντας ότι ορισμένες εταιρείες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν εάν πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο για στήριξη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News