Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 3% – Πιέζουν το ισχυρό δολάριο και οι ανησυχίες για τη ζήτηση

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 3% – Πιέζουν το ισχυρό δολάριο και οι ανησυχίες για τη ζήτηση

Περισσότερο από 3% υποχώρησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, αγγίζοντας χαμηλό εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης αλλά και της συνεχιζόμενης ισχύος του δολαρίου. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρούσε προς το τέλος της συνεδρίασης 3,4% στα 90,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη κατέγραφε απώλειες 3,8% στα 85,12 δολάρια. Και οι δύο τιμές οδεύουν τώρα προς το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 8 Σεπτεμβρίου. Στην αρχή της συνεδρίασης, οι απώλειες είχαν φθάσει το 5%. 

Ακόμη ένας παράγοντας που πυροδότησε την πτώση είναι η συμφωνία που κατέληξαν τα συνδικάτα με την εργοδοσία στους κορυφαίους αμερικανικούς σιδηροδρόμους, μετά από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων που κράτησε 20 ώρες. Η προοπτική απεργίας είχε προσφέρει κάποιο στήριγμα στην αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης. 

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) εκτιμά με βάση την τελευταία έκθεσή της ότι ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης θα μειωθεί σημαντικά στο τέταρτο τρίμηνο. 

«Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η επιστροφή στα 100 δολάρια το βαρέλι, φαίνεται ότι το brent βρήκε κάποια σταθερή βάση γύρω στα 90 δολάρια το βαρέλι που σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει σε ανοδική πορεία», ανέφερε ο Tamas Varga της PVM. 

Πιέσεις άσκησαν και η αύξηση των αποθεμάτων αργού καθώς η αναμενόμενη μείωση της χρήσης ενέργειας από την τεχνολογία blockchain του Ethereum. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News