Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 10:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Με χαμηλές ταχύτητες το ΑΕΠ τον Ιούλιο

Βρετανία: Με χαμηλές ταχύτητες το ΑΕΠ τον Ιούλιο

Με ρυθμό βραδύτερο του αναμενομένου αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τον Ιούλιο, καθώς έτρεξε με ρυθμό 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο κι έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%.

Για τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ακαθάριστη εγχώρια παραγωγή συρρικνώνθηκε κατά 0,6% τον Ιούνιο, ο οποίος περιελάμβανε δύο ημέρες επίσημων αργιών για τον εορτασμό των 70 χρόνων της Βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές δεν επηρέασαν την πορεία της οικονομίας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών και χαμηλότερη ζήτηση απόρροια των αυξημένων τιμών», ανέφερε η ONS σχετικά με την πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι η Βρετανία θα διολισθήσει σε ύφεση στα τέλη του 2022 και δεν θα εξέλθεο από αυτήν πριν από τις αρχές του 2024, σε μεγάλο βαθμό λόγω του πλήγματος στο βιοτικό επίπεδο από την άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας ανακοίνωσε ένα τέραστιο πακέτο στήριξης προς τα νοικοκυριά, υποσχόμενη να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, θέλοντας να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρού πλήγματος στην οικονομία, με κόστος 100 δισ. λιρών ή περισσότερο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πώς αλλάζει το χρήμα με τον θάνατο της Ελισάβετ

Βρετανία: Παγώνουν για δύο χρόνια οι τιμές ενέργειας – Πλαφόν στις 2.500 στερλίνες ετησίως

Βρετανία: Ποιός είναι ο νέος «τσάρος» της οικονομίας – Στενός συνεργάτης της Τρας

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News