Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 13:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς αλλάζει το χρήμα με τον θάνατο της Ελισάβετ

Πώς αλλάζει το χρήμα με τον θάνατο της Ελισάβετ

Περίπου 29 δισεκατομμύρια κέρματα με το κεφάλι της Βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται σε κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το πιο πρόσφατο σχέδιο να κυκλοφορεί το 2015, όταν εκείνη ήταν 88 ετών. Επί των ημερών της δημιουργήθηκαν πέντε διαφορετικά πορτρέτα της για κέρματα.

Το νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα αρχίσει να εκδίδει νομίσματα με το κεφάλι του νέου Βασιλιά Καρόλου του Γ΄, όμως σύμφωνα με το BBC, είναι πιθανό ότι τα κέρματα με την Ελισάβετ θα παραμείνουν σε κυκλοφορία για πολλά χρόνια και ότι η διαδικασία για την αντικατάστασή τους θα είναι σταδιακή.

Το πρώτο χαρτονόμισμα με το πορτρέτο της Ελισάβετ ήταν το νόμισμα της μίας λίρας που κυκλοφόρησε το 1960. Έκτοτε, όλα τα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας φέρουν την εικόνα της Βασίλισσας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σε κυκλοφορία 4,5 δισ. χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας, συνολικής αξίας περίπου 80 δισ. λιρών. Και όπως και με τα κέρματα, σταδιακά θα αντικατασταθούν.

Μία εικόνα του πώς θα μοιάζει το πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου που θα βρίσκεται σύντομα στα πορτοφόλια όλων των Βρετανών, μπορεί να πάρει κανείς από το επετειακό νόμισμα που κυκλοφόρησε το 2018 για τα 70α γενέθλιά του.

Πώς αλλάζει το χρήμα με τον θάνατο της Ελισάβετ-1

Το βέβαιο είναι ότι ο Κάρολος θα κοιτάζει προς τα αριστερά στα νέα νομίσματα, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, ο προσανατολισμός του προσώπου αλλάζει με κάθε νέο μονάρχη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσο πλούσια ήταν στ΄ αλήθεια;

Η «εργοδότρια» Βασίλισσα Ελισάβετ – Πόσα άτομα εργάζονται για το Παλάτι

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η ανορθόδοξη σχέση του με το χρήμα και τις επιχειρήσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News