Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 08:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ υπέγραψε τελικά το πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων

Ο Τραμπ υπέγραψε τελικά το πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων

Αλλάζοντας γνώμη την τελευταία στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε σε νόμο τη δεύτερη δέσμη μέτρων, ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Το συνολικό πακέτο, που περιλαμβάνει και κρατικές δαπάνες 1,4 τρισ. δολαρίων και ανέρχεται στα 2,3 τρισ.δολάρια, επαναφέρει τα επιδόματα ανεργίας για εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ αποτρέπει ένα shutdown στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο στις 21 Δεκεμβρίου, όμως ο Τραμπ είχε αρνηθεί να το υπογράψει σε νόμο, απαιτώντας από το Κογκρέσο να αυξήσει το ποσό που θα δοθεί στους Αμερικανούς μέσω επιταγής στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια.

Δεν είναι σαφές τι ήταν εκείνο που έκανε τον Τραμπ να αλλάξει γνώμη και τελικά να υπογράψει τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ. Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου, ο Τραμπ σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στο Κογκρέσο ότι «πρέπει να απομακρυνθούν άχρηστα σημεία της νομοθεσίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα στείλει στους αξιωματούχους του Κογκρέσου μια αναθεωρημένη εκδοχή του νομοσχεδίου και θα ζητήσει την απομάκρυνση εκείνων των κονδυλίων που θεωρεί ότι πάνε χαμένα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News