Business & Finance Σάββατο 6/08/2022, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες για την Berkshire Hathaway στο β’ τρίμηνο παρά τη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων

Απώλειες για την Berkshire Hathaway στο β’ τρίμηνο παρά τη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων

Η διολίσθηση των τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ επηρέασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Berkshire Hathaway το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett σημείωσε ζημιές 43,8 δισ. δολ., αν και τα λειτουργικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν με καλύτερα αποτελέσματα από την ασφάλιση και την BNSF railroad.

Η Berkshire δήλωσε το Σάββατο ότι η καθαρή της ζημία ισοδυναμούσε με 29.754 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, από καθαρά κέρδη 28,1 δισ. δολ., ή 18.488 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 39% στα 9,28 δισ. δολ., ή περίπου 6.326 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, από 6,69 δισ. δολ. ή 4.424 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Berkshire επαναγόρασε επίσης 1 δισ. δολ. από τη δική της μετοχή το τρίμηνο και έχει επαναγοράσει 4,2 δισ. δολ. φέτος και στο τέλος Ιουνίου η ρευστότητά της ανερχόταν σε 105,4 δισ. δολ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την Berkshire λόγω της φήμης του Buffett και επειδή τα αποτελέσματα από τις δεκάδες λειτουργικές μονάδες της στους τομείς των ασφαλειών, της κατασκευής σιδηροδρόμων, της ενέργειας και του λιανικού εμπορίου συχνά αντικατοπτρίζουν ευρύτερες οικονομικές τάσεις.

Τα καθαρά αποτελέσματα, αντίθετα, εμφανίζουν διακυμάνσεις ​​επειδή ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα πρέπει να αναφέρει επενδυτικά κέρδη και ζημίες στις μετοχές του, ακόμη και αν δεν αγοράζει και δεν πουλάει τίποτα.

Αυτό αποδείχθηκε αρνητικό το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η Berkshire κατέγραψε ζημιές 53 δισ. δολ. από επενδύσεις και παράγωγα.

Οι μετοχές τριών μεγάλων συμμετοχών -της Apple, της Bank of America και της American Express- υποχώρησαν η καθεμία περισσότερο από 21%.

Ο Μπάφετ προτρέπει τους επενδυτές να αγνοήσουν τις διακυμάνσεις και η Berkshire θα κερδίσει χρήματα, εάν οι μετοχές αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Το 2020, για παράδειγμα, η Berkshire έχασε σχεδόν 50 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο καθώς επικράτησε η πανδημία COVID-19, αλλά έβγαλε 42,5 δισ. δολ. ολόκληρο το έτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News