Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 20:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Revlon: Το δικαστήριο εγκρίνει πτωχευτικό δάνειο 1,4 δισ. δολ.

Revlon: Το δικαστήριο εγκρίνει πτωχευτικό δάνειο 1,4 δισ. δολ.

Η Revlon έλαβε άδεια από το πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ τη Δευτέρα για να προχωρήσει σε δάνειο 1,4 δισ. δολ., μετά από ένσταση από πιστωτές κατώτερης εξασφάλισης, που υποστήριξαν ότι οι επαχθείς όροι της θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ευκαιρία τους να ανακτήσουν οτιδήποτε από την εταιρεία καλλυντικών. 

Ο δικαστής πτώχευσης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τζόουνς στο Μανχάταν διέταξε τροποποιήσεις στο δάνειο, ως απάντηση στις ανησυχίες των πιστωτών κατώτερης εξασφάλισης, αλλά είπε ότι πρέπει να επιτραπεί στη Revlon να δανειστεί τα μετρητά που χρειάζεται για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της για πτώχευση.

Η Revlon υπέβαλε αίτηση για το Κεφάλαιο 11 τον Ιούνιο, λέγοντας ότι το χρέος της 3,5 δισ. δολ. την άφησε με πολύ μειωμένη ρευστότητα ώστε να μπορέσει να κάνει έγκαιρες πληρωμές σε σημαντικούς προμηθευτές στην αλυσίδα εφοδιασμού καλλυντικών της.

Για να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της και να χρηματοδοτήσει την υπόθεση της πτώχευσης, η Revlon αναζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση από έναν συνασπισμό γνωστό ως BrandCo Lenders, ο οποίος είχε δανείσει στη Revlon 1,88 δισ. δολ. τα χρόνια πριν από την αίτηση πτώχευσης.

Ο Jones επέτρεψε στη Revlon να δανειστεί 375 εκατομμύρια δολάρια στην αρχή της διαδικασίας πτώχευσης. Η απελευθέρωση επιπλέον κεφαλαίων 200 εκατ. δολ. και 1,05 δισ. δολ. αντίστοιχα την Παρασκευή, μερικά από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των υφιστάμενων χρεών της Revlon προς τους δανειστές της BrandCo.

Η έγκριση του δικαστή δεσμεύει επίσης τη Revlon σε μη οικονομικούς όρους, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος εξόδου από την πτώχευση έως τον Απρίλιο του 2023 με όρους ευνοϊκούς για τους δανειστές.

Ο Τζόουνς διέταξε ορισμένες αλλαγές στη σύμβαση δανείου, δίνοντας στη Revlon περισσότερο χρόνο να προτείνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης δίνοντας στους πιστωτές κατώτερης εξασφάλισης περισσότερη εξουσία να ασκήσουν αγωγές για λογαριασμό της Revlon.

Οι συγκεκριμένοι πιστωτές μπορούν να ασκήσουν αγωγή κατά των δανειστών της BrandCo για το νέο δάνειο, ισχυριζόμενοι ότι αυτοί οι δανειστές προηγουμένως «απέτρεψαν» τους μετόχους της Revlon από μια αναδιάρθρωση χρέους το 2020 χρησιμοποιώντας την πνευματική ιδιοκτησία της Revlon ως εξασφάλιση. Η συναλλαγή του 2020 είναι ήδη αντικείμενο αγωγών από άλλους δανειστές της Revlon.

Οι δανειστές της BrandCo είπαν ότι η συναλλαγή του 2020 κράτησε τη Revlon στη ζωή στη χειρότερη περίοδο της πανδημίας COVID-19 και δεν ήταν ούτε «δόλια» ούτε «επιθετική».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News