Business & Finance Κυριακή 26/06/2022, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 5 καλύτερες και οι 5 χειρότερες Πολιτείες των ΗΠΑ για γυναίκες επιχειρηματίες

Οι 5 καλύτερες και οι 5 χειρότερες Πολιτείες των ΗΠΑ για γυναίκες επιχειρηματίες

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί αισθητά (ανέρχονται περίπου στα 13 εκατομμύρια σήμερα), σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Επιχειρήσεων Γυναικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι συνθήκες είναι καλύτερες για τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες σε ορισμένες Πολιτείες από ό,τι σε άλλες, με την Καλιφόρνια, το Κολοράντο και τη Νέα Υόρκη να πρωτοστατούν.

Η μελέτη, από την Clarify Capital, κατέταξε τις καλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ για επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες με βάση μετρήσεις όπως το ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες, οι αναλογίες αμοιβών γυναικών προς άνδρες, τα ποσοστά ανεργίας γυναικών, ο αριθμός των εταιρειών που ανήκουν σε γυναίκες. ανά 10.000 κατοίκους σε κάθε Πολιτεία και πόσες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες σε κάθε πολιτεία αντλούν ετήσιο εισόδημα 1 εκατ. δολ. ή περισσότερο.

Ακολουθούν οι πέντε καλύτερες πολιτείες για επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, σύμφωνα με αυτή την κατάταξη:

  1. Καλιφόρνια
  2. Κολοράντο
  3. Νέα Υόρκη
  4. Φλόριντα
  5. Βερμόντ

Ως ένα βαθμό, η παρουσία της Καλιφόρνια στην κορυφή αυτής της λίστας δεν προκαλεί έκπληξη: Είναι το σπίτι της Silicon Valley. Η Καλιφόρνια μπορεί να υπερηφανεύεται για τις περισσότερες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες με ετήσιο εισόδημα άνω του 1 εκατ. δολ. από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση μεταξύ και των 50 πολιτειών όσον αφορά τη διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των φύλων.

Αυτό το στατιστικό χάσμα αμοιβών είναι σημαντικό. Η Καλιφόρνια έχει ασκήσει ισχυρή ώθηση τα τελευταία χρόνια για να μειώσει το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής του Equal Pay Pledge τον Ιανουάριο, που στοχεύει στη βελτίωση της ισότητας των αμοιβών. Οι γυναίκες εργαζόμενες στην Πολιτεία κερδίζουν επί του παρόντος περίπου το 88% των μισθών των ανδρών ομολόγων τους, σε σύγκριση με ένα ποσοστό 81% σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Μια πρόσφατη έκθεση της Citigroup διαπίστωσε ότι το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των φύλων θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ενώ θα δημιουργήσει έως και 433 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Η Clarify Capital σημείωσε επίσης ότι η Καλιφόρνια είναι μία από τις κορυφαίες πολιτείες της χώρας στη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων που ιδρύονται από γυναίκες -κατά μέσο όρο 10,2 εκατομμύρια δολάρια ανά συμφωνία για γυναίκες ιδρυτές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αριθμούς από το PitchBook, φέρνοντάς την στη δεύτερη θέση με πρώτη την Μασαχουσέτη με 13 εκατ. δολ. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη υπόθεση από μόνο του, καθώς μόνο περίπου το 2,1% των δολαρίων επιχειρηματικού κεφαλαίου στις ΗΠΑ πήγε σε νεοφυείς επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από γυναίκες το 2021, σύμφωνα πάντα με το Pitchbook.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Κολοράντο, το οποίο έχει σημειώσει αύξηση 52% στις επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες από το 2002, σημείωσε η Clarify Capital. Το Κολοράντο διαθέτει επίσης τις περισσότερες επιχειρήσεις με γυναίκες ανά 10.000 κατοίκους. Η Νέα Υόρκη είναι τρίτη, προσφέροντας τη δεύτερη καλύτερη αναλογία αμοιβής γυναικών προς άντρες (85%) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες που αποφέρουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολ. σε ετήσια έσοδα.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι Πολιτείες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατάταξης υποφέρουν από υψηλότερα ποσοστά γυναικείας ανεργίας και από αναλογίες αμοιβών γυναικών προς άνδρες που πέφτουν κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Εδώ είναι οι χειρότερες Πολιτείες για τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, σύμφωνα με το Clarify Capital:

  1. Δυτική Βιρτζίνια
  2. Μισισιπή
  3. Αλαμπάμα
  4. Αρκάνσας
  5. Κεντάκι

Η Δυτική Βιρτζίνια κατατάχθηκε στην τελευταία θέση, κυρίως λόγω της 50ης θέσης, τόσο στα ποσοστά γυναικείας ανεργίας, όσο και στον αριθμό των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες ανά 10.000 κατοίκους. Η Πολιτεία του Μισισιπή κατέλαβε την 49η θέση συνολικά, με ιδιαίτερα κακή απόδοση όσον αφορά τη διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων: Οι γυναίκες σε αυτήν λαμβάνουν μόλις το 77% των μισθών των ανδρών ομολόγων τους, που είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Το ίδιο ισχύει και στην Αλαμπάμα -48η στη συνολική κατάταξη- όπου η αναλογία αμοιβών γυναικών προς άνδρες είναι 75%, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News