Business & Finance Κυριακή 31/07/2022, 14:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 97,6% υπέρ των δράσεων για καλύτερους μισθούς οι πιλότοι της Lufthansa

Με 97,6% υπέρ των δράσεων για καλύτερους μισθούς οι πιλότοι της Lufthansa

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ψήφισαν την Κυριακή με διαφορά 97,6% υπέρ της δράσης, απειλώντας με περαιτέρω κλιμάκωση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και να προκαλέσουν πολύωρες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια, απογοητεύοντας τους παραθεριστές που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά τα lockdown.

Η ψηφοφορία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία, αλλά ήταν ένα μήνυμα προς τον εργοδότη ότι έπρεπε να ληφθούν εποικοδομητικά βήματα, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), Marcel Groels.

«Δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της Lufthansa απαντώντας σε ερώτηση του reuters είπε ότι η εταιρεία τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και ελπίζει σε μια εποικοδομητική λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το σωματείο πιλότων VC απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος για τους πιλότους του και αυτόματη αποζημίωση για τον πληθωρισμό στη συνέχεια.

Θέλει επίσης μια ενιαία δομή αμοιβών για όλο το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών του ομίλου Lufthansa, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ναυαρχίδα της Lufthansa καθώς και τη μονάδα προϋπολογισμού Eurowings.

Η Lufthansa έχει ήδh επιβαρυνθεί από την απεργία του προσωπικού εδάφους την Τετάρτη, η οποία ανάγκασε την αεροπορική να ακυρώσει περισσότερες από 1.000 πτήσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News