Business & Finance Σάββατο 25/06/2022, 14:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufthansa: Η κανονικότητα στις πτήσεις δεν θα επιτρέψει νωρίτερα από το 2023

Lufthansa: Η κανονικότητα στις πτήσεις δεν θα επιτρέψει νωρίτερα από το 2023

Δεν αναμένει να επιστρέψουν οι δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο σε κανονικές συνθήκες νωρίτερα από το 2023, προειδοποίησε σήμερα Σάββατο η Lufthansa διά στόματος μέλους του διοικητικού της συμβουλίου. Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η αυξανόμενη ζήτηση μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία έχουν αναγκάσει την επίσης γερμανική αεροπορική εταιρεία να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις της.

«Δυστυχώς, μια βραχυπρόθεσμη βελτίωση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού δεν μοιάζει ένα ρεαλιστικό σενάριο», δήλωσε ο Ντετλέφ Κάισερ, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνο τη Γερμανία, τονίζοντας παράλληλα ότι η μόνη διέξοδος είναι η μείωση του αριθμού των πτήσεων.

Η Lufthansa έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια να καταργήσει περί των 3.000 πτήσεων, ή περίπου το 15% της χωρητικότητάς της, στους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο αυτό το καλοκαίρι.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα δρομολόγια για τις διακοπές θα επηρεασθούν όσο το δυνατόν λιγότερο, επιλέγοντας να ακυρώσει αντ’ αυτών τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, προσφέροντας παράλληλα πολλές επιλογές με εναλλακτικούς τρόπους ταξιδίων, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το νέο κύμα της Covid-19, αν και λιγότερο θανατηφόρο από τα προηγούμενα, προκαλεί σημαντικές απουσίες από τους χώρους εργασίας, επιδεινώνοντας τις έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Η Lufthansa, προσβλέποντας σε μεγάλη ζήτηση για το καλοκαίρι, είχε προγραμματίσει να λειτουργήσει στο 75% της πτητικής δυναμικότητας του 2019 για φέτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News